HERBESTEMMING
RELIGIEUS
VASTGOED 2022

, ANTWERPEN

In 1 dag:

  • Vlaamse Agentschap Onroerend Erfgoed: visie & beleidsupdate religieus vastgoed
  • Toekomstblik vanuit Bisschoppenconferentie België, Interdiocesaan Centrum
  • Actueel overzicht & Beleidsplan 'Platform Toekomst Kerken'
  • Juridische aspecten & duurzaam herbestemmen religieus patrimonium
  • Praktijkcase: nieuwe rol Sint-Annakerk Gent

Achtergrond

België is rijk aan religieus vastgoed. Tijdens deze studiedag gaan we dieper in op actuele ontwikkelingen en specifieke problematieken op het vlak van het onroerend religieus erfgoed. Parochiekerken: enkele feiten: Aantal: 1800+ 8% niet meer in gebruik 60% enkel 1 à 2 wekelijks 50% enkel open tijdens uren van de dienst 38% beschermd als monument 95% op inventaris van waardevol erfgoed

Bestemd voor

Deze studiedag is bestemd voor bestuurders en beleidsmedewerkers van o.m. gemeenten, provincies, gewesten, kerkgemeenschappen, ontwikkelaars, investeerders, architecten, juristen en adviseurs.

Herbestemming Religieus Vastgoed 2021

Herbestemming Religieus Vastgoed 2021

De komende jaren moeten ruim 600 Vlaamse kerken en kloosters getransformeerd worden. Hoe zorgt u voor een goede herbestemming? Hoe worden gemeenschappen betrokken in een herbestemmingstraject? En waar kiemt het potentieel? Dat hoorde u op de 3e editie van deze studiedag op 7 september 2021! In 1 dag doorliepen dé experten de opportuniteiten bij herbestemming van ons religieus patrimonium. Aan de hand van actuele praktijkcases kreeg u een volledig overzicht van de meest relevante aspecten, kritische kanttekeningen en tal van concrete handvatten. Graag tot ziens op de volgende editie!

Herbestemming Religieus Vastgoed 2019

Herbestemming Religieus Vastgoed 2019

Op donderdag 3 oktober vond de eerste editie plaats van Herbestemming Religieus Vastgoed. We kijken met ruim 70 vastgoedprofessionals naar een zeer geslaagde dag.

Herbestemmen Religieus patrimonium gaat over DNA

Herbestemmen Religieus patrimonium gaat over DNA

Steeds meer religieus vastgoed heeft een verminderde of geen activiteit. “We zien meer leegstand in het religieus patrimonium.” Waar kiemt het potentieel voor de toekomst voor het behoud van ons religieus erfgoed? Kristof Lataire, business owner Kapittel, heeft zich in de afgelopen jaren beziggehouden met de toekomst van religieus vastgoed. We vroegen hem naar zijn visie op het herbestemmen van religieus patrimonium.

Sprekers

Blijf up-to-date

Ontvang de nieuwste events en cursussen meteen in uw inbox

Organisatie

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door SPRYG Real Estate Academy, het meest inspirerende, deskundige en grensverleggende kennisplatform voor vastgoedprofessionals in België en Nederland.

Herbestemming Religieus Vastgoed

In 1 dag doorlopen dé experten de nieuwe accenten in het beleid, juridische aspecten, opportuniteiten en uitdagingen bij herbestemming van ons religieus patrimonium. Aan de hand van een actuele praktijkcase wordt een volledig overzicht gegeven van de meest relevante aspecten en kritische kanttekeningen en krijgt u tal van concrete handvatten voor een effectieve aanpak.

Schrijf u in