HERBESTEMMING
RELIGIEUS
VASTGOED 2022

, ANTWERPEN

In 1 dag:

  • Vlaamse Agentschap Onroerend Erfgoed: visie & beleidsupdate religieus vastgoed
  • Toekomstblik vanuit Bisschoppenconferentie België, Interdiocesaan Centrum
  • Actueel overzicht & Beleidsplan 'Platform Toekomst Kerken'
  • Juridische aspecten & duurzaam herbestemmen religieus patrimonium
  • Praktijkcase: nieuwe rol Sint-Annakerk Gent

Aanpak leegstand religieus patrimonium

Peter Schrijver MRE
Program Manager

Aanpak leegstand religieus patrimonium

De komende jaren moeten ruim 600 Vlaamse kerken en kloosters getransformeerd worden. Hoe zorgt u voor een goede herbestemming? Hoe worden gemeenschappen betrokken in een herbestemmingstraject? En waar kiemt het potentieel?

In 1 dag doorlopen dé experten de nieuwe accenten in het beleid, juridische aspecten, opportuniteiten en uitdagingen bij herbestemming van ons religieus patrimonium. Aan de hand van een actuele praktijkcase wordt een volledig overzicht gegeven van de meest relevante aspecten en kritische kanttekeningen en krijgt u tal van concrete handvatten voor een effectieve aanpak. Graag tot ziens op deze studiedag!

Programma 

Datum en Locatie

Woensdag 5 oktober 2022

Crowne Plaza
Gerard le Grellelaan 10
2020 Antwerpen

Uw routebeschrijving

Met de auto
Met openbaar vervoer/te voet

Bestemd voor:

Deze studiedag is bestemd voor bestuurders en beleidsmedewerkers van o.m. gemeenten, provincies, gewesten, kerkgemeenschappen, ontwikkelaars, investeerders, architecten, juristen en adviseurs.

Programma

09:00

09:30

11:00

11:20

12:40

13:40

14:00

15:00


Sprekers

In 1 dag alle relevante aspecten voor herontwikkeling van religieus vastgoed

Blijf up-to-date

Ontvang de nieuwste events en cursussen meteen in uw inbox

Coronaproof & Netwerkgarantie

Deze bijeenkomst organiseren wij veilig en coronaproof volgens de overheidsvoorschriften, zoals extra ventilatie. Met netwerkgarantie: wij verplaatsen dit event naar een nieuwe datum als de coronasituatie een fysieke samenkomst verhindert. U bent dus verzekerd van een optimaal netwerkevent.

Organisatie

Peter Schrijver MRE

Program Manager

Marcel Sanderse

Director

Alexandra de Langen

Project Coordinator

Herbestemming Religieus Vastgoed

In 1 dag doorlopen dé experten de nieuwe accenten in het beleid, juridische aspecten, opportuniteiten en uitdagingen bij herbestemming van ons religieus patrimonium. Aan de hand van een actuele praktijkcase wordt een volledig overzicht gegeven van de meest relevante aspecten en kritische kanttekeningen en krijgt u tal van concrete handvatten voor een effectieve aanpak.

Schrijf u in


Herbestemming Religieus Vastgoed 2021

Herbestemming Religieus Vastgoed 2021

De komende jaren moeten ruim 600 Vlaamse kerken en kloosters getransformeerd worden. Hoe zorgt u voor een goede herbestemming? Hoe worden gemeenschappen betrokken in een herbestemmingstraject? En waar kiemt het potentieel? Dat hoorde u op de 3e editie van deze studiedag op 7 september 2021! In 1 dag doorliepen dé experten de opportuniteiten bij herbestemming van ons religieus patrimonium. Aan de hand van actuele praktijkcases kreeg u een volledig overzicht van de meest relevante aspecten, kritische kanttekeningen en tal van concrete handvatten. Graag tot ziens op de volgende editie!

Herbestemming Religieus Vastgoed 2019

Herbestemming Religieus Vastgoed 2019

Op donderdag 3 oktober vond de eerste editie plaats van Herbestemming Religieus Vastgoed. We kijken met ruim 70 vastgoedprofessionals naar een zeer geslaagde dag.

Herbestemmen Religieus patrimonium gaat over DNA

Herbestemmen Religieus patrimonium gaat over DNA

Steeds meer religieus vastgoed heeft een verminderde of geen activiteit. “We zien meer leegstand in het religieus patrimonium.” Waar kiemt het potentieel voor de toekomst voor het behoud van ons religieus erfgoed? Kristof Lataire, business owner Kapittel, heeft zich in de afgelopen jaren beziggehouden met de toekomst van religieus vastgoed. We vroegen hem naar zijn visie op het herbestemmen van religieus patrimonium.

Beoordelingen

Deze bijeenkomst is gemiddeld beoordeeld met:


Ik vond het eigenlijk heel interessant. De tools die ze aangereikt hebben, maar ook het leren kennen van de mensen, de mensen die vandaag aanwezig waren. Ik heb ook een aantal kaartjes mee naar huis, dus ook in de toekomst als ik met concrete vraagstukken zit, kan ik zeker denk ik ook wel bij hen terecht om wat meer expertise bij hen te verkrijgen.


Het interessante aan dit evenement is dat je vanuit alle verschillende invalshoeken op een heel concreet thema input krijgt. Enerzijds vanuit een academische achtergrond, anderzijds vanuit het praktijkveld en dat je ook tussen de verschillende sessies door ook de verschillende mensen gewoon op een heel laagdrempelige manier kunt aanspreken onder de lunch of onder de koffie.