HERBESTEMMING
RELIGIEUS
VASTGOED 2023

, ANTWERPEN

Highlights 2022

  • Vlaamse Agentschap Onroerend Erfgoed: visie & beleidsupdate religieus vastgoed
  • Toekomstblik vanuit Bisschoppenconferentie België, Interdiocesaan Centrum
  • Actueel overzicht & Beleidsplan 'Platform Toekomst Kerken'
  • Juridische aspecten & duurzaam herbestemmen religieus patrimonium
  • Praktijkcase: nieuwe rol Sint-Annakerk Gent

Aanpak leegstand religieus patrimonium

Peter Schrijver MRE
Program Manager

Aanpak leegstand religieus patrimonium

In 2023 bent u van harte welkom op de 5e editie van onze studiedag Herbestemming Religieus Vastgoed. De komende jaren moeten ruim 600 Vlaamse kerken en kloosters getransformeerd worden. Hoe zorgt u voor een goede herbestemming? Hoe worden gemeenschappen betrokken in een herbestemmingstraject? En waar kiemt het potentieel?

In 1 dag doorlopen dé experten de juridische aspecten, opportuniteiten en uitdagingen bij herbestemming van ons religieus patrimonium. Ook hoort u de meest relevante aspecten en kritische kanttekeningen en u krijgt tal van concrete handvatten voor een effectieve aanpak. Graag tot ziens op woensdag 15 juni 2023!

Inschrijven volgende editie

Datum en Locatie

Donderdag 15 juni 2023
Crowne Plaza
Gerard le Grellelaan 10
2020 Antwerpen

Uw routebeschrijving

Met de auto
Met openbaar vervoer/te voet

Bestemd voor:

Deze studiedag is bestemd voor bestuurders en beleidsmedewerkers van o.m. gemeenten, provincies, gewesten, kerkgemeenschappen, ontwikkelaars, investeerders, architecten, juristen en adviseurs.

Programma

09:00

09:30

11:00

11:20

12:40

13:40

14:00

15:00

Inschrijven


In 1 dag alle relevante aspecten voor herontwikkeling van religieus vastgoedCoronaproof & Netwerkgarantie

Deze bijeenkomst organiseren wij veilig en coronaproof volgens de overheidsvoorschriften, zoals extra ventilatie. Met netwerkgarantie: wij verplaatsen dit event naar een nieuwe datum als de coronasituatie een fysieke samenkomst verhindert. U bent dus verzekerd van een optimaal netwerkevent.

Organisatie

Peter Schrijver MRE

Program Manager

Marcel Sanderse

Director

Annuska Versluis

Project Coordinator

Herbestemming Religieus Vastgoed

In 1 dag doorlopen dé experten de nieuwe accenten in het beleid, juridische aspecten, opportuniteiten en uitdagingen bij herbestemming van ons religieus patrimonium. Aan de hand van een actuele praktijkcase wordt een volledig overzicht gegeven van de meest relevante aspecten en kritische kanttekeningen en krijgt u tal van concrete handvatten voor een effectieve aanpak.

Schrijf u in


Herbestemming Religieus Vastgoed 2022

Herbestemming Religieus Vastgoed 2022

Op 5 oktober vond de vastgoedstudiedag Herbestemming Religieus Vastgoed 2022 plaats. Ruim 600 Vlaamse verouderde kerken en kloosterd moeten getransformeerd worden. Deze dag bespraken we met topexperten hoe u zorgt voor goede herbestemming en waar het potentieel ligt. Ten slotte kregen de deelnemers nog concrete handvatten a.d.h.v. de praktijkcase Sint-Annakerk in Gent. Het was weer een interessante dag. Graag tot ziens op woensdag 4 oktober 2023!

Herbestemming Religieus Vastgoed 2021

Herbestemming Religieus Vastgoed 2021

De komende jaren moeten ruim 600 Vlaamse kerken en kloosters getransformeerd worden. Hoe zorgt u voor een goede herbestemming? Hoe worden gemeenschappen betrokken in een herbestemmingstraject? En waar kiemt het potentieel? Dat hoorde u op de 3e editie van deze studiedag op 7 september 2021! In 1 dag doorliepen dé experten de opportuniteiten bij herbestemming van ons religieus patrimonium. Aan de hand van actuele praktijkcases kreeg u een volledig overzicht van de meest relevante aspecten, kritische kanttekeningen en tal van concrete handvatten. Graag tot ziens op de volgende editie!

Beoordelingen

Deze bijeenkomst is gemiddeld beoordeeld met:


Ik vond het eigenlijk heel interessant. De tools die ze aangereikt hebben, maar ook het leren kennen van de mensen, de mensen die vandaag aanwezig waren. Ik heb ook een aantal kaartjes mee naar huis, dus ook in de toekomst als ik met concrete vraagstukken zit, kan ik zeker denk ik ook wel bij hen terecht om wat meer expertise bij hen te verkrijgen.


Het interessante aan dit evenement is dat je vanuit alle verschillende invalshoeken op een heel concreet thema input krijgt. Enerzijds vanuit een academische achtergrond, anderzijds vanuit het praktijkveld en dat je ook tussen de verschillende sessies door ook de verschillende mensen gewoon op een heel laagdrempelige manier kunt aanspreken onder de lunch of onder de koffie.