#

In 1 dag alle relevante aspecten voor herontwikkeling van religieus vastgoed.

HIGHLIGHTS

  • Algemeen overzicht en kerkenbeleidsplannen
  • Beheer & Exploitatie
  • Investeren & Financiering Religieus Vastgoed
  • Fiscale & juridische aspecten
  • Praktijkcases: Valorisatie Religieus Patrimonium

Bestemd voor:

Deze studiedag is bestemd voor beleidsmedewerkers van onder meer gemeenten, provincies, gewesten, kerkgemeenschappen en openbare instellingen. Tevens voor investeerders, architecten, ontwikkelaars, juristen, beheerders en adviseurs.


Peter Schrijver MRE

Aanpak leegstand religieus vastgoed

Herbestemming van religieus vastgoed, ofwel het zoeken naar een nieuwe invulling voor ons religieus patrimonium, wordt steeds belangrijker. Dat brengt diverse uitdagingen met zich mee.

Waar kiemt het potentieel voor de toekomst van het religieus patrimonium in België? Hoe gaan we om met de leegstand? Hoe kunnen we daarop inspelen met herontwikkeling en herbestemming voor het behoud van ons erfgoed?

Dat hoort u van dé experten op deze studiedag! Zij geven u een actueel overzicht van de meest relevante aspecten bij herbestemming van religieus patrimonium. U krijgt tal van concrete handvatten! Ontdek uw opportuniteiten!

Peter Schrijver MRE
Program Manager

Naar impressie

Vertel uw relaties over dit event!

Deze studiedag bij uw relaties onder de aandacht brengen? Stuur ze een bericht over Herbestemming Religieus Vastgoed 2020!

Krijg updates over deze studiedag!

Wilt u up-to-date blijven van het programma van Herbestemming Religieus Vastgoed 2020, wijzigingen in wetgeving, en een reminder krijgen?

Editie 2019

Donderdag 3 oktober vond de eerste editie van de studiedag Herbestemming Religieus Vastgoed plaats. Onder leiding van Prof. Koenraad Van Cleempoel gaven topexperten van onder meer Bisdom Brugge dienst kerkfabrieken, Dorian Groep en Kapittel concrete handvatten voor het financieel en maatschappelijk succesvol herontwikkelen van onze kerken en kloosters.

Herbestemmen Religieus patrimonium gaat over DNA

We zien meer leegstand in het religieus patrimonium. Waar kiemt het potentieel voor de toekomst voor het behoud van ons religieus erfgoed? Kristof Lataire, business owner Kapittel, heeft zich in de afgelopen jaren beziggehouden met de toekomst van religieus vastgoed. We vroegen hem naar zijn visie op het herbestemmen van religieus patrimonium.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

ORGANISATIE

Peter Schrijver MRE
Peter Schrijver MRE
Program Manager
Eline Hartgers
Eline Hartgers
Project Coordinator

MEDIAPARTNERS

VORMINGSUREN

#

5 RICS

5,5 BIV