HERBESTEMMING
RELIGIEUS
VASTGOED 2022

, ANTWERPEN

In 1 dag:

  • Vlaamse Agentschap Onroerend Erfgoed: visie & beleidsupdate religieus vastgoed
  • Toekomstblik vanuit Bisschoppenconferentie België, Interdiocesaan Centrum
  • Actueel overzicht & Beleidsplan 'Platform Toekomst Kerken'
  • Juridische aspecten & duurzaam herbestemmen religieus patrimonium
  • Praktijkcase: nieuwe rol Sint-Annakerk Gent
Terug naar editie 2022

Editie 2021

Impressie

De komende jaren moeten ruim 600 Vlaamse kerken en kloosters getransformeerd worden. Hoe zorgt u voor een goede herbestemming? Hoe worden gemeenschappen betrokken in een herbestemmingstraject? En waar kiemt het potentieel? Dat hoorde u op de 3e editie van deze studiedag op 7 september 2021! In 1 dag doorliepen dé experten de opportuniteiten bij herbestemming van ons religieus patrimonium. Aan de hand van actuele praktijkcases kreeg u een volledig overzicht van de meest relevante aspecten, kritische kanttekeningen en tal van concrete handvatten. Graag tot ziens op de volgende editie!

Schrijf alvast in

Programma

09:00

11:00

11:15

12:45

13:45

15:30

15:45

17:15


Beoordelingen

Deze bijeenkomst is gemiddeld beoordeeld met:


"Ik vond het eigenlijk heel interessant. De tools die ze aangereikt hebben, maar ook het leren kennen van de mensen, de mensen die vandaag aanwezig waren. Ik heb ook een aantal kaartjes mee naar huis, dus ook in de toekomst als ik met concrete vraagstukken zit, kan ik zeker denk ik ook wel bij hen terecht om wat meer expertise bij hen te verkrijgen."


"Het interessante aan dit evenement is dat je vanuit alle verschillende invalshoeken op een heel concreet thema input krijgt. Enerzijds vanuit een academische achtergrond, anderzijds vanuit het praktijkveld en dat je ook tussen de verschillende sessies door ook de verschillende mensen gewoon op een heel laagdrempelige manier kunt aanspreken onder de lunch of onder de koffie. "


Komende events

Loading events Agenda wordt geladen.

Komende cursussen

Loading events Agenda wordt geladen.

Blijf up-to-date

Ontvang de nieuwste events en cursussen meteen in uw inbox