Bouwshift
Impact & Kansen
2022

, ANTWERPEN

In 1 dag:

  • Actuele Keynotes Overheid: financiering & verdichting Bouwshift
  • VLM over herverkaveling in RUP: financiële regeling & verdichting
  • Verstedelijking & verdichting
  • Praktijkcase: kwaliteitsvolle verdichting
  • Aanpak Stad Gent: alternatieve financieringsvormen bouwshift

Update: impact & kansen akkoord Bouwshift

Peter Schrijver MRE
Program Manager

Update: impact & kansen akkoord Bouwshift

De federale regering heeft duidelijke klimaatdoelen gesteld. Daarmee krijgt de Bouwshift een flinke impuls. Hoe ziet de financiering eruit? Hoe gaan we verdichten? Wat is de impact op uw vastgoedprojecten? Waar liggen uw opportuniteiten?

Dat hoort u tijdens de 5e editie van deze studiedag. In 1 dag geven de Vlaamse Overheid en andere experten u een zeer actuele update van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV) en de Bouwshift. U hoort het beleid en de praktijkaanpak van o.a. de financiering van de Bouwshift, verstedelijking en verdichting. Hoe speelt u hierop in als stad, gemeente, eigenaar en ontwikkelaar? Graag tot ziens op 18 oktober.

Programma 

Datum en Locatie

Dinsdag 18 oktober 2022

Crowne Plaza
Gerard Le Grellelaan 10
2020 Antwerpen

Uw routebeschrijving

Met de auto
Met openbaar vervoer/te voet

Bestemd voor:

Deze studiedag is bestemd voor ruimtelijk beleids- en omgevingsambtenaren, ruimtelijk planners, milieucoördinatoren, promotoren, investeerders, eigenaars, architecten, aannemers, juristen, mobiliteitsadviseurs, energiedeskundigen en consultants.

Programma

09:00

09:30

11:00

11:20

12:40

13:40

15:00


Impact & Opportuniteiten Bouwshift

Download Informatiepakket

Wilt u snel het informatiepakket downloaden
van Bouwshift Impact & Kansen 2022?
(PDF bestand)

Blijf up-to-date

Ontvang de nieuwste events en cursussen meteen in uw inbox

Coronaproof & Netwerkgarantie

Deze bijeenkomst organiseren wij veilig en coronaproof volgens de overheidsvoorschriften, zoals extra ventilatie. Met netwerkgarantie: wij verplaatsen dit event naar een nieuwe datum als de coronasituatie een fysieke samenkomst verhindert. U bent dus verzekerd van een optimaal netwerkevent.

Organisatie

Peter Schrijver MRE

Program Manager

Marcel Sanderse

Director

Alexandra de Langen

Project Coordinator

Bouwshift Impact & Kansen 2021

Bouwshift Impact & Kansen 2021

De federale regering heeft duidelijke klimaatdoelen gesteld. Daarmee krijgt de Bouwshift een flinke impuls. Wat zijn de gevolgen? Waar liggen uw opportuniteiten? Dat hoorde u tijdens de 4e editie van deze studiedag. In 1 dag gaven de Vlaamse Overheid en andere experten u een update van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV) en de Bouwshift. U hoorde de praktijkaanpak rond woonuitbreidingsgebieden (WUG), de financiering, fiscale regelingen en de koppeling van mobiliteit, ruimte en klimaat. Graag tot ziens op de volgende editie!

Bouwshift Impact & Kansen 2020

Bouwshift Impact & Kansen 2020

Donderdag 15 oktober vond de 3e editie van de studiedag Bouwshift Impact & Kansen plaats. In 1 dag keken we naar de de actuele stand van zaken rond het nieuwe Instrumentendecreet Omgevingsbeleid. Daarbij werd de link gelegd tussen mobiliteit en ruimte en het effect bij het samenbrengen van duurzaamheid en bereikbaarheid op Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV).

Bouwshift Impact & Kansen 2018

Bouwshift Impact & Kansen 2018

Tijdens deze 2e editie hebben alle deelnemers een actueel overzicht gekregen van de meest relevante ontwikkelingen rondom het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV).

Bouwshift Impact & Kansen 2017

Bouwshift Impact & Kansen 2017

Donderdag 28 september 2017 vond de eerste editie van de studiedag Betonstop Vlaanderen 2017 plaats. Daar werd gekeken naar de meest relevante vragen en topics inzake het Witboek Beleidsplan Ruimte Vlaanderen dat in 2018 van kracht wordt. Dat zal een stempel drukken op zowel het wonen als werken in Vlaanderen.

Ook interessant voor u