#

Actueel overzicht gevolgen én kansen Witboek Beleid Ruimte Vlaanderen!

Witboek Ruimtelijke Ordening

Met maar liefst 6 hectare aan dagelijks open ruimte-verlies staat het verkavelde Vlaanderen aan de kop binnen Europa. Onze Vlaamse Regering kwam in december 2016 eensgezind tot het besluit dat het zo niet verder kon. De betonstop werd één van de steunpilaren van het Witboek Beleidsplan Ruimte Vlaanderen. Men heeft een gefaseerde aanpak voor ogen: tegen 2025 wil men de ruimte-inname laten dalen tot 3 hectare per dag. De echte betonstop - een open ruimte-inname van 0 hectare per dag - zal pas in 2040 worden bereikt. Door deze aanpak ontstaan er veel uitdagingen, maar ook opportuniteiten binnen de bestaande steden. Hoe speelt u hierop in?

Peter Schrijver MRE

Impressie editie 2017

Donderdag 28 september 2017 vond de eerste editie van de studiedag Betonstop Vlaanderen 2017 plaats. Daar werd gekeken naar de meest relevante vragen en topics inzake het Witboek Beleidsplan Ruimte Vlaanderen dat in 2018 van kracht wordt. Dat zal een stempel drukken op zowel het wonen als werken in Vlaanderen.

We kijken terug op een zeer interessante dag die ook door de 80 aanwezige vastgoedprofessionals is beoordeeld met een 8!

Peter Schrijver MRE
Organisator

Impressie

HIGHLIGHTS

  • Toelichting Simon De Boeck, Raadgever RO, Kabinet Joke Schauvliege
  • Volledig overview: Ruimtelijke Ordening & Planning, Milieu, Architectuur, Mobiliteit
  • Toekomst Ruimtegebruik
  • Van Uitbreidings- naar Transformatiebeleid
  • Vergelijking Vlaanderen en Nederland

Bestemd voor:

Deze studiedag is bestemd voor vastgoedprofessionals, waaronder promotoren, omgevingsambtenaren, beleggers, aannemers, projectcoördinatoren, milieucoördinatoren, ruimtelijke planners, architecten, juristen en consultants.

Raakt Vlaanderen Volgebouwd?

RuimteModel Vlaanderen is een tool voor analyse, simulatie en optimalisatie van ruimtelijke vraagstukken in Vlaanderen, ter ondersteuning van het gevoerd en het toekomstig beleid. Ontdek de vele gezichten van de Vlaamse ruimte aan de hand van gedetailleerde data, indicatoren en analyses van het actuele landgebruik.

Witboek Beleid Ruimte Vlaanderen

De Vlaamse Regering heeft op 30 november 2016 het Witboek Beleidsplan Ruimte Vlaanderen goedgekeurd. Dit is een belangrijke formele stap op weg naar het nieuwe Beleidsplan, dat het bestaande Ruimtelijk Structuurplan zal vervangen. Het Departement Omgeving brengt tegen de zomer van 2017 de verschillende bouwstenen uit consultatie en partnerschap samen in één coherent ontwerp-BRV.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

Mediapartners

ORGANISATIE

Peter Schrijver MRE
Peter Schrijver MRE
Program Manager
Marieke Janssens
Marieke Janssens
Project Coordinator