#

Actueel overzicht gevolgen én kansen Witboek Beleid Ruimte Vlaanderen!

Bestemd voor:

Deze studiedag is bestemd voor vastgoedprofessionals, waaronder promotoren, omgevingsambtenaren, beleggers, aannemers, projectcoördinatoren, milieucoördinatoren, ruimtelijke planners, architecten, juristen en consultants.

Peter Schrijver MRE

Impressie editie 2017

Donderdag 28 september 2017 vond de eerste editie van de studiedag Betonstop Vlaanderen 2017 plaats. Daar werd gekeken naar de meest relevante vragen en topics inzake het Witboek Beleidsplan Ruimte Vlaanderen dat in 2018 van kracht wordt. Dat zal een stempel drukken op zowel het wonen als werken in Vlaanderen.

We kijken terug op een zeer interessante dag die ook door de 80 aanwezige vastgoedprofessionals is beoordeeld met een 8!

Peter Schrijver MRE
Organisator

Impressie

HIGHLIGHTS

  • Toelichting Simon De Boeck, Raadgever RO, Kabinet Joke Schauvliege
  • Volledig overview: Ruimtelijke Ordening & Planning, Milieu, Architectuur, Mobiliteit
  • Toekomst Ruimtegebruik
  • Van Uitbreidings- naar Transformatiebeleid
  • Vergelijking Vlaanderen en Nederland

Raakt Vlaanderen Volgebouwd?

RuimteModel Vlaanderen is een tool voor analyse, simulatie en optimalisatie van ruimtelijke vraagstukken in Vlaanderen, ter ondersteuning van het gevoerd en het toekomstig beleid. Ontdek de vele gezichten van de Vlaamse ruimte aan de hand van gedetailleerde data, indicatoren en analyses van het actuele landgebruik.

Witboek Beleid Ruimte Vlaanderen

De Vlaamse Regering heeft op 30 november 2016 het Witboek Beleidsplan Ruimte Vlaanderen goedgekeurd. Dit is een belangrijke formele stap op weg naar het nieuwe Beleidsplan, dat het bestaande Ruimtelijk Structuurplan zal vervangen. Het Departement Omgeving brengt tegen de zomer van 2017 de verschillende bouwstenen uit consultatie en partnerschap samen in één coherent ontwerp-BRV.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

ORGANISATIE

Peter Schrijver MRE
Peter Schrijver MRE
Program Manager
Marieke Janssens
Marieke Janssens
Project Coordinator

VORMINGSUREN

#

#
Voor deze bijeenkomst gelden 3 opleidingsuren van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars en 5 RICS CPD vormingsuren.

ERKEND DIENSTVERLENER