Print Friendly and PDF

Onthaal met lunch in Turnova

Inleiding

Door moderator Prof. Tom Coppens, Ruimtelijke Ordening Universiteit Antwerpen. Hij focust op de rode draad van deze dag: de belangrijkste ontwikkelingen in wonen, werken en winkelen in de Antwerpse regio.

TRENDS & VISIES

Opening

Gedeputeerde Luk Lemmens, Ruimtelijke Ordening & Mobiliteit Provincie Antwerpen, gaat op grote lijnen in op het provinciaal beleid en de rol van de provincie. Hij geeft u zijn visie op de toekomst van de Provincie Antwerpen en de impact daarvan op vastgoed.

Toekomstige woonvormen: Meerwaarde Collectief Bouwen

Wat zijn de ambities van coöperatief bouwen in Vlaanderen? Wat is de meerwaarde daarvan? En hoe kunt u als projectontwikkelaar hierop inspelen? U bent verzekerd van een interessante presentatie hierover door stedenbouwkundige Peggy Totté. Zij is projectverantwoordelijke 'Collectief bouwen en wonen' bij de denktank voor stedelijkheid: Architectuurwijzer.

Provinciale locatiebeleid: grijze zones inkleuren

Ontwikkelingen in en buiten de stads- en dorpskernen beïnvloeden elkaar wederzijds. De provincie Antwerpen zoekt daarbij naar het juiste evenwicht. Door keuzes te maken en kleur te brengen in de ‘grijze’ zones tussen de kernen of langs steenwegen bijvoorbeeld. Of door in te zetten op de verdichting met nieuwe vormen van wonen en werken. Miranda Coppens, diensthoofd Ruimtelijke Planning, geeft een toelichting op de aanpak van de provincie Antwerpen, zoals selectieve verweving en verdichting, innovatieve modellen, grote steenwegen en ruimteclaims.

STEDEN AAN HET WOORD

Vastgoedvisie Stad Antwerpen

Frans Lauwers, kabinetschef ruimtelijke ordening, erfgoed en groen Stad Antwerpen, geeft een toelichting op de Antwerpse visie en de beleidsplanning voor toekomstige stadsontwikkelingen. Daarbij bespreekt hij de Antwerpse speerpunten, zoals focus op wonen en woonmodellen, woonkwaliteit en de verdichting en verweving.

Beleidsplan Stad Geel

Stad Geel heeft het eerste Beleidsplan Ruimte in Vlaanderen goedgekeurd. Bart Julliams, schepen Stad Geel, geeft een toelichting op de belangrijkste beleidskaders van dit plan:

  • Open Ruimte Beleid (waaronder Betonstop)
  • Leefbare Stad (diverse verdichtingskaders: brug naar andersoortige, duurzame woonontwikkelingen, functieverweving en relaties ontwikkelaars en bouwheren)

Break

Ruimtelijke plannen Stad Turnhout

Turnhout is flink in beweging, onder meer met de realisatie van Turnova en innovatieve projecten, zoals Slim Turnhout. Astrid Wittebolle, schepen Stad Turnhout, geeft u een presentatie over de visie en het ruimtelijk beleid van de Stad Turnhout. Wat zijn de toekomstige ontwikkelingen? Waar liggen de opportuniteiten?

UNIEKE EXCURSIE: PPS-project Turnova

Op dit moment wordt in hartje centrum Turnhout hard gebouwd aan Turnova: het nieuwe, bruisende en duurzame stadsdeel dat een 40-tal winkels en 250 appartementen omvat (inclusief een woontoren van 72 meter hoog). Ook worden hier een stedelijke academie, viersterrenhotel met 98 kamers en een ondergrondse parking gerealiseerd. Dit bijzondere binnenstedelijke PPS-project geeft een nieuwe dimensie aan het stadscentrum en versterkt Turnhout haar regionale rol als centrumstad.

Na een inleidende presentatie van Jeroen Hafkamp, CEO Group Hugo Ceusters-SCMS en Mathé Heeren, bestuurder Heeren Group brengen we een uniek bezoek aan dit project dat volop in aanbouw is.

Netwerkdrink

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

ORGANISATIE

Ingrid Baggerman
Ingrid Baggerman
Director Operations
Marieke Janssens
Marieke Janssens
Project Coordinator