Print Friendly and PDF

Onthaal met netwerklunch

Inleiding

Onder leiding van moderator Thomas de Jong, CDO CORES Development, kijken we naar de actuele en toekomstige ontwikkelingen in de Provincie Oost-Vlaanderen.

Overview residentiële vastgoedmarkt

De steden zetten veelal in op verweving van functies en kernverdichting van de binnenstad. In dit kader zien we nieuwe vormen van wonen en werken ontstaan. Welke tendensen en belangrijkste wijzigingen zijn er op de residentiële vastgoedmarkt in Oost-Vlaanderen? U krijgt een realistische kijk op de woningbouwmarkt van Céline Janssens, partner Stadim.

Oost-Vlaamse kantorenmarkt

Ronny Nuten, head of office Ceusters, geeft een overview van de kantoorontwikkelingen en onderbouwt de populariteit van de stationslocaties. Zo is er aan het station van Gent-Sint-Pieters met project Diamant ongeveer 17.000 m² in aanbouw. De populariteit van stationslocaties heeft alles te maken met de toenemende mobiliteitsproblemen.

WONEN, WERKEN, WINKELEN

Casus: Forum en LUX

Micheline D’hondt, CCO Alides, vertelt over het evenwicht tussen wonen en werken binnen één site. Projecten Forum en LUX transformeren een industriële site van 4,5 ha naar een aangename woon- en werklocatie. Het bouwplan omvat 20.000 m² aan bedrijfsgebouwen en 27.000 m² aan verschillende woontypologieën: grondgebonden woningen, maisonnettes, appartementen en schakelwoningen.

Reconversieprojecten: Saffrou & RUTE

De reconversie van de voormalige fabriekssite Saffre Frères in Oudenaarde omvat een gemengde binnenstedelijke ontwikkeling van 41.324 m². Revive realiseert hier het dynamische nieuw woon- en leefproject Saffrou. Ook op de voormalige Sidaplax-site in Gentbrugge zijn arbeiders inmiddels gestart met de bouw van de nieuwe duurzame woonwijk RUTE. Nicolas Bearelle, CEO Revive, presenteert de uitgangspunten voor hun projectontwikkeling.

Break

Ontwikkelingen Interwaas

Het masterplan voor de reconversie van de Sint-Amelberga site (ISA) heeft als doel om van het project een attractieve woon-, werk-, en winkelplek te maken en betreft een PPS in opdracht Gemeente Temse en Interwaas. Bart Casier, directeur Interwaas, spreekt over de ambities voor de site, alsook over andere toekomstige ontwikkelingen.

De Kaaien & Tragelsite Aalst

Aalst zet met haar visie op De Kaaien de komende jaren in op haar verdere ontwikkelen richting Dender en zet in op een mix van wonen, werken, winkelen en ontspannen. Er ontstaat een heel nieuw stadsdeel op de Tragelsite tussen het ringviaduct, het station en de Dender in de stad Aalst. Caroline Verdoodt, ondervoorzitter AG Stadsontwikkeling Aalst, spreekt over deze ambitieuze gebiedsontwikkeling.

Stadsontwikkelingsbeleid Gent

Met het aantreden van een nieuw college zijn er nieuwe accenten te zien in het Gentse stadsontwikkelingsbeleid. Frank Van Goethem, directeur stadsontwikkelingsbedrijf Sogent, focust op aspecten uit het nieuwe bestuursakkoord, in bijzonder op ruimte voor Budget huurwoningen. Hoe kunnen we bepaalde gornden inzetten?

SAMENWERKING PROVINCIE & STEDEN

Provincie & steden in gesprek

Annemie Charlier, gedeputeerde Provincie Oost-Vlaanderen, spreekt over de provinciale ambities en de visie op ruimtelijke invulling. Zij benoemt enkele gezamenlijke uitdagingen, zoals de centrumfunctie van steden, het evenwicht tussen open ruimte & bevolkingsgroei en PPS-samenwerkingen. Zij gaat daarover in gesprek met de steden:

  • Wout De Meester, schepen RO Stad Sint-Niklaas
  • Sami Souguir, schepen Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Planning Stad Gent
  • Caroline Verdoodt, schepen RO Stad Aalst

Wrap up & Netwerkdrink

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

ORGANISATIE

Wendy-Kristy  Hoogerbrugge
Wendy-Kristy Hoogerbrugge
Program Manager
Ingrid Baggerman
Ingrid Baggerman
Director Operations
Marieke Janssens
Marieke Janssens
Project Coordinator