Print Friendly and PDF

Onthaal met netwerklunch

Inleiding

Door de moderator Serge Fautré, CEO AG Real Estate.

Blik op de toekomst

Opening door Rudi Vervoort, Minister-President Brusselse Hoofdstedelijke Regering.

VISIES, TRENDS & ONTWIKKELINGEN

Vastgoedvisie 2018

Met de Brexit, Trump en China (als opkomende economische spelverdeler) zijn de Westerse economieën in woelig water terecht gekomen. Hoe moeten de kaarten gelezen worden? Welke invloed heeft dit op de Brusselse vastgoedmarkt? Geert Gielens, Chief Economist Belfius presenteert de verwachtingen voor de toekomst.

Smart cities by smart citizens

Binnen steden moeten innovatieve oplossingen worden ontwikkeld om nieuwe groei te creëren. Innovater en oprichter Wise Holding Michel de Kemmeter geeft zijn visie op de Smart City.

Smart association | Up4north

Acht vastgoedspelers slaan de handen in elkaar en zetten samen hun schouders onder dit stadsrenovatieproject met een duidelijke missie: de wijk een nieuwe impuls geven. De ambitie is duidelijk: De Brusselse Noordwijk opnieuw op de kaart zetten. Deze wijk, destijds de weerspiegeling van een bepaalde visie van de stad, is op zoek naar een nieuwe adem, naar een nieuwe dynamiek. U hoort trekker Alain Deneef.

Smart City Brussels

De Brusselse Regering heeft beslist om voortaan met één ambitieuze en gecoördineerde Smart City strategie op te treden. Smart City in Brussel wordt steeds meer een realiteit. De inwoners betrekken bij het smart city beleid is cruciaal. U hoort een gedegen analyse van de Brusselse situatie en de concrete toepassingen voor het grote publiek en bedrijven waarmee Brussel succesvol is van Bianca Debaets, staatssecretaris voor Digitalisering in de Brusselse Hoofdstedelijke Regering.

Break

Kantorenmarkt | co-working spaces

Silversquare is een combinatie van een businesscenter en coworking hub en heeft reeds verschillende vestigingen. Oprichter Axel Kuborn vertelt over dit succesvolle Activity Based Workplace concept.

PROJECTEN

Brussels Airport | Future Real Estate

Hoe staat het met de geplande vastgoedontwikkelingen op Brussels Airport? Wat is de stand van zaken? Wat is de visie en huidige strategie? Yves Van Hooland, director Infrastructure & Real Estate Brussels Airport Company geeft u een update.

Usquare

De Europese Unie en het Brussels Gewest maken samen zo’n 45 miljoen euro vrij voor het project waarbij op de plaats van de kazernes een internationale universitaire wijk zal verrijzen, compleet met 650 studentenkamers voor buitenlandse studenten, bioscoop en 200 flats voor familie. Annick Faveere, projectcoordinator/manager VUB, informeert u over het project; de ambities en stand van zaken.

Mall of Europe (Neo), what to expect?

Europea aims to be a new district in Brussels mixing in a balanced & harmonious way residential, shopping and leisure. Alexis Dubois, director of Development Unibail-Rodamco, will present this avant-garde project, representing a €800 mln investment expected to open in 2022.

Wrap up door de moderator & netwerkdrink

De presentaties worden gegeven in de taal van de spreker of afwisselend in het Nederlands en Frans.

FR

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

ORGANISATIE

Ingrid Baggerman
Ingrid Baggerman
Director Operations
Marieke Janssens
Marieke Janssens
Project Coordinator