Print Friendly and PDF

Onthaal met netwerklunch

Inleiding

Moderator Yeliz Bicici, COO Offices Cofinimmo, geeft een korte inleiding op deze 13e editie van Brussels Real Estate. Zij geeft een blik op de ontwikkelingen in onze hoofdstad, als start van het programma van vandaag.

Opening: blik op de toekomst

Mobiliteit bepaalt de levenskwaliteit en is ook een essentiële factor voor de vastgoedontwikkelingen in de stad en periferie. Pascal Smet, minister Mobiliteit en Openbare Werken Brusselse Hoofdstedelijke Regering, opent met zijn visie op de stad van morgen.

SMART CITY BRUSSELS: MOBILITY

Mobiliteit & Leefbare stad

Brussel kampt met congestieproblemen en luchtvervuiling. Inzetten op schonere en efficiëntere mobiliteit is noodzakelijk om deze problemen aan te pakken. Hoe kan de leefbaarheid in de stad verbeterd worden? U hoort de visie van Prof. Dr. Lieselot Vanhaverbeke, universitair docent VUB, afdeling Business Technology and Operations (BUTO) en de onderzoeksgroep Mobiliteit, Logistiek en Automotive Technology (MOBI).

Case: Vastgoed als Energiebron voor Elektrische voertuigen

Vastgoed kan een bijdrage aan de energietransitie leveren door gebouwen en bouwpercelen in te zetten als groene energieproductiebronnen voor elektrische voertuigen. De best practice op dit gebied is een studie die voor D’Ieteren Immo is uitgevoerd, de vastgoedverantwoordelijke voor Belgisch grootste dienstverlener voor automobilisten. Pionier in energietransitie Sunita Van Heers, teammanager Buildings & Sites 3E, presenteert deze unieke studie!

Topgesprek: Mobility Shift

De mobiliteitsproblemen in en rondom Brussel vereisen slimme oplossingen. Voor Brussels Metropolitan zijn 5 actiegebieden opgesteld: infrastructuur, beleid, ruimtelijke ordening, technologie en innovatie en mentaliteitsveranderingen. We gaan in gesprek over de Brusselse kansen en uitdagingen met:

  • Bianca Debaets, staatssecretaris Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Prof. Lieselot Vanhaverbeke, universitair docent VUB
  • Sunita Van Heers, teammanager Buildings & Sites 3E
  • Cécile Huylebroeck, projectmanager Brussels Metropolitan

Break

WERKEN & ECONOMIE

Marktoverzicht Kantorenmarkt

Wat zijn de belangrijkste nationale en internationale trends en ontwikkelingen in de kantoren vastgoedmarkt? Wat zijn de Brussels ontwikkelingen, waar liggen de opportuniteiten en wat zijn de uitdagingen? Filip Derijck, CEO Knight Frank geeft u een actueel overzicht.

DE PROJECTEN

Verbinden Josaphat: wonen en werken

De ontwikkeling van het oude spoorwegterrein Josaphat is een van de 10 prioritaire wijken die de Brusselse regering wil ontwikkelen. Het project biedt antwoord op het groeiend aantal inwoners van het gewest en de bouw van verschillende voorzieningen die vandaag ontbreken in het noordoosten van het gewest. Gilles Delforge, directeur sau-msi.brussels, informeert u over de ontwikkeling van deze toekomstige, gemengde en duurzame wijk, waarvan wonen en werken in een park het motto is.

Herontwikkeling Place de Brouckère

Immobel werkt voor de herontwikkeling van de kantoren van Allianz, die gelegen zijn aan het Brouckèreplein, samen met BPI. Dit multifunctionele project bevindt zich in het centrum van Brussel, te midden van een bruisende stadsbuurt welke vol in transformatie is. U hoort Adel Yahia, COO van Immobel, over één van de belangrijkste herontwikkelingsprojecten van Brussel.

Modern Urban Living: Canal Wharf

De ontwikkeling van Canal Wharf langs het kanaal is de schakel tussen het centrum van Brussel en Tour et Taxis. Het project is gestructureerd in vier gebouwen rond een groen privé-eilandje en omvat 270 appartementen bestaande uit studio’s tot 3-kamer appartementen. Fase 1 is inmiddels gestart, de oplevering is voorzien in 2021. Filip Deprez, co-head of Development AG Real Estate, presenteert u deze ontwikkeling met ook aandacht voor de duurzaamheidsprincipes en energetische aspecten.

Wrap up door de moderator & netwerkdrink

FR

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

ORGANISATIE

Ingrid Baggerman
Ingrid Baggerman
Director Operations
Loes Klein
Loes Klein
Project Coordinator