Print Friendly and PDF

Onthaal met lunch in Turnova

Inleiding

Door de moderator Tom Coppens, professor Ruimtelijke Ordening Universiteit Antwerpen.

TRENDS & VISIES

Opening

Luk Lemmens, gedeputeerde Ruimtelijke Ordening & Mobiliteit Provincie Antwerpen geeft zijn visie op de toekomst.

Toekomstige woonvormen | Collectief Bouwen & Wonen

Stedenbouwkundige Peggy Totté, projectverantwoordelijke “Collectief bouwen en wonen” Architectuurwijzer geeft een presentatie over wat de meerwaarde en ambities van coöperatief bouwen in Vlaanderen kunnen zijn en hoe projectontwikkelaars hierop kunnen inspelen.

Grijze zones inkleuren | locatiebeleid voor de toekomst

Ontwikkelingen in en buiten de stads- en dorpskernen beïnvloeden elkaar wederzijds. De provincie Antwerpen zoekt naar het juiste evenwicht. Door keuzes te maken en kleur te brengen in de ‘grijze’ zones tussen de kernen of langs steenwegen bijvoorbeeld. Of door in te zetten op de verdichting met nieuwe vormen van wonen en werken. De provincie werkt vanop voldoende afstand en staat tegelijkertijd dicht genoeg bij het betrokken gebied. Miranda Coppens, diensthoofd Ruimtelijke Planning provincie Antwerpen, legt het uit.

STEDEN AAN HET WOORD

Ontwikkelingen Stad Antwerpen

U hoort Katlijn Van der Veken, hoofd ruimtelijk beleid stad Antwerpen, over de Antwerpse visie en toekomstige stadsontwikkelingen.

Beleidsplan Ruimte Stad Geel

Stad Geel heeft het eerste Beleidsplan Ruimte in Vlaanderen goedgekeurd. U hoort Bart Julliams, schepen Stad Geel over dit beleidsplan met de vier beleidskaders.

Break

Ontwikkelingen Stad Turnhout

Astrid Wittebolle, schepen Stad Turnhout geeft u een presentatie over de visie van Turnhout. Wat zijn toekomstige ontwikkelingen?

Excursie Turnova | Wonen, winkelen en beleven

Wonen, winkelen en beleven; Turnova wordt een bruisend nieuw stadsdeel hartje Turnhout. Naast zo'n 250 woongelegenheden en een 40-tal winkels komt er de nieuwe stedelijke academie, een viersterrenhotel en een ondergrondse parking. Drie pleinen met een eigen sfeer versterken het stadshart. Turnova geeft een nieuwe dimensie aan het stadscentrum van Turnhout. Met Turnova versterkt Turnhout haar regionale rol als centrumstad.

Na een inleidende presentatie van Jeroen Hafkamp, bestuurder Group Hugo Ceusters-SCMS en Mathé Heeren, bestuurder Heeren Group brengen we een bezoek aan dit project.

Netwerkdrink

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

ORGANISATIE

Ingrid Baggerman
Ingrid Baggerman
Director Operations
Marieke Janssens
Marieke Janssens
Project Coordinator