Print Friendly and PDF

Onthaal met netwerklunch

Inleiding en marktoverview

Evelien Van Hoecke, head of Retail BeLux JLL, begeleidt vanuit haar expertise de namiddag, waar actuele en toekomstige ontwikkelingen in het winkelvastgoed centraal staan. Zij geeft een korte overview van de retailmarkt.

Mixed-Use: Woon-Werk-Winkelgebieden

Uitbreiding Woluwe Shopping Center

De investeringsgroep Eurocommercial heeft de volledige controle verworven over Woluwe Shopping Center. Hiermee heeft het fonds zijn herintrede maakte op de Belgische winkelvastgoedmarkt. Albert Coigné, development director Belgium Eurocommercial Properties, presenteert de plannen voor de transformatie van het winkelcentrum en 100 bijkomende appartementen op de noordelijke site.

Topgesprek: Beleggers over toekomst Retailvastgoed

De ratailwereld is volop in verandering. In steeds meer winkelgebieden is een verwevenheid aan functies te zien. Wat is de impact hiervan op de waarde van vastgoed in nieuwe woon-werk-winkelgebieden? Wat zijn de belangrijkste componenten om beleggingskeuzes te sturen? Waar liggen de opportuniteiten?

We gaan in gesprek over de (inter)nationale retailtrends trends met:

  • Filip de Bois, portfolio director Redevco Retail Belgium
  • William Vanmoerkerke, CEO Qrf City Retail
  • Koenraad Van Nieuwenburg, CIO Retail Estates
  • Albert Coigné, development director Belgium Eurocommercial Properties

Break

Belgische Expansieplannen Dunkin’ Donuts

Onlangs werden de eerste expansieplannen van Dunkin' Donuts in ons land bekend gemaakt. "Volgend jaar openen we de eerste Belgische vestiging." zegt Roberto Fava, franchisepartner Dunkin' Donuts, die de Amerikaanse donut- en koffieketen ook naar Nederland haalde. De foodketen wil de komende 5 jaar gemiddeld zo'n 4 winkels per jaar openen en ziet potentieel voor een stuk of 20 filialen in België. Daarbij denkt Fava aan Antwerpen als eerste uitvalsbasis. Hij neemt u mee in de meest actuele plannen.

Steden aan het woord

Volop ontwikkelingen Quartier Bleu Stad Hasselt

In samenwerking met Chateaux Real Estate en Matexi realiseert Stad Hasselt het nieuwe stadsdeel Quartier Bleu in de Hasseltse Kanaalkom. Dit project omvat acht volumes met appartementen, 22.000m2 winkels en 3.000m2 horeca. U hoort Rik Dehollonge, Schepen Economie en Centrummanagement Stad Hasselt, over het project waarbij de stad een socio-economische vergunning is afgegeven.

Topgesprek: kernversterkend detailhandelsbeleid

Bij de (her)inrichting van winkelgebieden wordt met een scherpe economische blik gekeken. De consument is absoluut te verleiden wanneer in wordt gezet op een brede centrummix. We zien tal van nieuwe of vernieuwde winkel-, horeca- en dienstenconcepten openen in de stadskernen. De steden spreken over hun visie en de impact van hun detailhandelsplannen. U hoort:

  • Rik Dehollogne, Schepen Economie en Centrummanagement Stad Hasselt
  • Ine Somers, Schepen Economie Stad Sint-Niklaas

Wrap up & Netwerkdrink

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

ORGANISATIE

Wendy-Kristy  Hoogerbrugge
Wendy-Kristy Hoogerbrugge
Program Manager
Ingrid Baggerman
Ingrid Baggerman
Director Operations
Louisa Rubino
Louisa Rubino
Project Coordinator