Print Friendly and PDF

Onthaal met netwerklunch

Inleiding

Moderator Koenraad Van Nieuwenburg, CIO Retail Estates, neemt u mee in de actuele en toekomstige ontwikkelingen van winkelvastgoed in België.

Welkomstwoord Stad Mechelen

Mechelen profileert zich steeds verder als aantrekkelijke winkelstad voor consumenten, retailers, investeerders, ontwikkelaars. Schepen van Economie Greet Geypen presenteert de economische visie van Stad Mechelen. Daarbij komen onderwerpen aan bod als: kernversterking, verwevenheid van functies in het kernwinkelgebied, mobiliteit en oprichting van de handelaarsvzw op basis van het BID-model.

Marktoverview

Hoe staat de winkellocatiemarkt er voor? Eline Dhaenens, senior accountmanager CBRE Retail, geeft een actueel marktoverview met nationale en internationale trends en ontwikkelingen die invloed hebben op het Belgische winkelvastgoed.

PROJECTEN

Brussel in ontwikkeling: Europea 

In de eerste fase van het project NEO, Europea, wordt 70.000 m2 aan woningen, 70.000 m2 leisure en een handelswijk van 72.000 m2 retail ontwikkeld. Alexis Dubois, director of development Unibail-Rodamco-Westfield, presenteert de laatste ontwikkelingen van dit project. Daarbij zoomt hij specifiek in op de ontwikkeling van Belgisch grootste overdekte winkelstraat. Met deze reusachtige ontwikkeling willen Stad en Gewest opnieuw kooplustigen lokken.

Oquai Verviers Shopping Center

Na een aantal jaar is er definitief groen licht voor het project Oquai in Verviers. Dit project heeft als doel om van Verviers een grensoverschrijdende winkelbestemming te maken. Jérémy Vimard, project manager City Mall, neemt u mee in de ontwikkeling van het winkelcentrum in het hart van Verviers. Daarbij geeft Kurth Marissens, associate retail shopping centre Cushman & Wakefield, verdere toelichting over de invulling en mogelijkheden binnen het bijzondere project met 28.000 m2 aan retail.

Break

RETAILCONCEPTEN

Nationale Loterij in de winkelstraten

In de loop van volgend jaar opent de Nationale Loterij 8 ‘Lottery Centers’ verspreid over het land. De eerste vestigingen zijn voor Gent, Antwerpen en Luik. Filip De Koster, retail strategy & management Nationale Loterij, vertelt over het nieuwe fysieke winkelconcept.

Fysiek winkelconcept Coolblue

Afgelopen jaar behaalde Coolblue een recordomzet van € 1,35 miljard. Dit succes is vooral af te leiden uit de groei van de Franstalige webshop in België. Om de positie in zowel in Nederland als België te versterken heeft Coolblue de ambitie om dit jaar nog eens 5 extra winkels te openen, waaronder minimaal 1 eerste winkel in Brussel of Wallonië. Jos Groenendijk, manager winkels bij Coolblue, neemt u mee in Coolblue’s ervaringen met fysieke winkels en de locatie-eisen voor de nieuwe vestigingen.

Overnames ZEB

"Met de overname van The Fashion Store en de kinderkledingketen For Stars willen we onze positie in de fashionmarkt verder versterken en een ruime doelgroep aanspreken” vertelt Luc Van Mol, CEO van ZEB. Afgelopen jaar nam ZEB ook de Waalse keten PointCarré over waardoor het totaal aantal winkels voorlopig op 109 winkels staat. De vier enseignes zullen naast elkaar blijven bestaan. U hoort de expansieplannen van zowel ZEB, PointCarré, The Fashion Store en For Stars.

Jumbo Supermarkten naar België

Onlangs kondigde Jumbo Supermarkten aan dat het Nederlandse familiebedrijf eind 2019 haar eerste Belgische vestiging zal openen. Peter Isaac, managing director België, vertelt over de expansieplannen.

Topdebat: toekomst van retailvastgoed

Hoe ontwikkelt de huidige winkellocatiemarkt zich? Waar liggen uw opportuniteiten? Tijdens dit topdebat delen experten hun visie over de toekomst van retailvastgoed.
Inleidende presentatie door Jan Boots, bestuurder CityD.

  • Koen Tengrootenhuysen, voorzitter Retail Forum Belgium
  • Jan Boots, bestuurder CityD
  • Hilde De Ridder, adviseur retail Provincie Antwerpen (POM)
  • Eva Van Waes, expansion director Ahold Delhaize
  • Sofie Bracke, Schepen Economie Stad Gent
  • Filip de Bois, portfolio director at Redevco Retail Belgium

Wrap up & Netwerkdrink

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

ORGANISATIE

Wendy-Kristy  Hoogerbrugge
Wendy-Kristy Hoogerbrugge
Program Manager
Ingrid Baggerman
Ingrid Baggerman
Director Operations
Marieke Janssens
Marieke Janssens
Project Coordinator