RENOVATIE
VERPLICHTING
2023

, ANTWERPEN

In 1 dag:

  • Beleid & juridisch kader renovatie- & EPC-plicht
  • Praktijkoverzicht duurzaamheidscertificering
  • Ontwikkelaarsvisie: aanpak ESG en nieuwe renovatieplicht
  • Opzet CO2-reductieplan bij bestaand vastgoed
  • Praktijkcases: verduurzaming bestaande kantoren

Renovatieplicht: hoe realiseert u duurzaam en toekomstbestendig bedrijfsvastgoed?

Peter Schrijver MRE
Program Manager

Renovatieplicht: hoe realiseert u duurzaam en toekomstbestendig bedrijfsvastgoed?

De Vlaamse renovatieverplichting voor niet-residentiële gebouwen (binnen 5 jaar na overdracht naar energielabel C of beter) is per 1 januari 2023 aangescherpt met minstens 5% hernieuwbare energie. Voor appartementen geldt minimaal energielabel D. De hoge energiekost versnelt de verduurzaming. Hoe pakt u dit aan? Welke energiemaatregelen zijn opportuun? Welke aanscherpingen zijn voorzien? Wat zijn de ervaringen tot nu toe? Waar liggen uw opportuniteiten?

Op deze 3 editie geven topexperten u een actueel overzicht van alle relevante aspecten van de renovatieverplichting voor bedrijfsvastgoed en appartementscomplexen: beleid, juridisch kader, certificeringen, kansrijke energiebesparende strategieën, ESG-integratie en zelfs het CO2-reductieplan. Hoe speelt u slim in op de renovatieverplichting? Laat u inspireren door diverse praktijkcases en ontdek uw kansen voor toekomstbestendig, duurzaam bedrijfsvastgoed. Graag tot ziens!

Programma

Datum en Locatie

Dinsdag 9 mei 2023
Crowne Plaza
Gerard le Grellelaan 10
2020 Antwerpen

Uw routebeschrijving

Met de auto
Met openbaar vervoer/te voet

Bestemd voor:

Deze studiedag is bestemd voor investeerders, eigenaars, ontwikkelaars, patrimonium-, huisvestings- en vastgoedmanagers, federale, gewestelijke en stedelijke beleidsmedewerkers, architecten, retailers, aannemers, makelaars, juristen, energie- en duurzaamheidsadviseurs.

Programma

09:00

09:30

11:00

12:40

13:40

15:00


In 1 dag handvatten voor renovatieplicht niet-residentieel vastgoed & appartementcomplexen

Blijf up-to-date

Ontvang de nieuwste events en cursussen meteen in uw inbox

Coronaproof & Netwerkgarantie

Deze bijeenkomst organiseren wij veilig en coronaproof volgens de overheidsvoorschriften, zoals extra ventilatie. Met netwerkgarantie: wij verplaatsen dit event naar een nieuwe datum als de coronasituatie een fysieke samenkomst verhindert. U bent dus verzekerd van een optimaal netwerkevent.

Organisatie

Peter Schrijver MRE

Program Manager

Marcel Sanderse

Director

Annuska Versluis

Project Coordinator

Renovatieplicht 2022 - najaar

Renovatieplicht 2022 - najaar

Op 29 november kregen de deelnemers alle handvatten voor de renovatieverplichting voor niet-residentiële gebouwen. We bepraken het juridisch kader, kansrijke energiebesparende strategieën en zelfs een vooruitblik naar het CO2-reductieplan en de integratie met ESG.

“Wet en regelgeving rondom renovatieplicht en verduurzaming is een stukje open en experimenteren: overheid samen met de markt”, aldus Nadja van Houten, Bureau Bouwtechniek.

 

Komt u ook naar de volgende editie op 9 mei 2023?

Renovatieverplichting 2022 - voorjaar

Renovatieverplichting 2022 - voorjaar

Sinds 1 januari 2022 heeft de Vlaamse regering een renovatieverplichting ingesteld voor alle niet-residentiële gebouwen (na eigendomsoverdracht). Bedrijfsgebouwen moeten binnen 5 jaar na overdracht aan energiebesparende maatregelen voldoen. Wat zijn de eisen? Wat betekent dat voor u? Wat is de impact en wat zijn de opportuniteiten? Dat leerde u tijdens deze actuele studiedag op 16 juni 2022. Topexperten, zoals van de Vlaamse overheid, gaven u een zeer actueel overzicht van alle relevante aspecten van deze nieuwe renovatieverplichting: juridisch kader, kansrijke energiebesparende strategieën, integratie met ESG en zelfs een vooruitblik naar het CO2-reductieplan. Hoe speelt u slim in op de huidige én aankomende wetgeving? U liet zich inspireren door diverse praktijkvoorbeelden en ontdekte uw kansen voor toekomstbestendig en duurzaam bedrijfsvastgoed.

Ook interessant voor u:

Beoordelingen

Deze bijeenkomst is gemiddeld beoordeeld met:


Fijne studiedag met verschillende interessante sprekers van zowel het wetgevende kader als sprekers uit het veld.


Een zeer brede kijk op renovatie en duurzaamheid in de brede zin van het woord.