RENOVATIE
PLICHT
2022

, ANTWERPEN

In 1 dag:

  • Keynote Overheid: regelgeving renovatieplicht
  • ESG & renovatieplicht: marktanalyse
  • Juridisch kader renovatie- & EPC-plicht
  • ESG-strategieën: BREEAM In Use & energiemonitoring
  • Praktijkcases: aanpak verduurzaming bestaand bedrijfsvastgoed

Renovatieplicht: hoe realiseert u duurzaam en toekomstbestendig bedrijfsvastgoed?

Peter Schrijver MRE
Program Manager

Renovatieplicht: hoe realiseert u duurzaam en toekomstbestendig bedrijfsvastgoed?

Sinds dit jaar geldt in Vlaanderen een renovatieverplichting voor niet-residentiële gebouwen (na eigendomsoverdracht). Bedrijfsgebouwen moeten binnen 5 jaar na overdracht minimaal aan energielabel C voldoen. En voor de renovatieplicht per 1 januari 2023 moeten ze ook beschikken over 5% hernieuwbare energie. Wat zijn de eisen? Wat is de impact? Wat zijn de wijzigingen en ervaringen tot nu toe en waar liggen uw opportuniteiten?

Dat leert u tijdens deze actuele studiedag. Topexperten geven u een zeer actueel overzicht van alle relevante aspecten van deze nieuwe renovatieverplichting: juridisch kader, kansrijke energiebesparende strategieën, integratie met ESG en zelfs een vooruitblik naar het CO2-reductieplan. Hoe speelt u slim in op de huidige én aankomende renovatieplicht? Laat u inspireren door diverse praktijkvoorbeelden en ontdek uw kansen voor toekomstbestendig en duurzaam bedrijfsvastgoed.

Programma

Datum en Locatie

Dinsdag 29 november 2022

Crowne Plaza
Gerard Le Grellelaan 10
2020 Antwerpen

Uw routebeschrijving

Met de auto
Met openbaar vervoer/te voet

Bestemd voor:

Deze studiedag is bestemd voor investeerders, eigenaars, ontwikkelaars, patrimonium-, huisvestings- en vastgoedmanagers, federale, gewestelijke en stedelijke beleidsmedewerkers, architecten, retailers, aannemers, makelaars, juristen energie- en duurzaamheidsadviseurs.

Programma

09:00

09:30

12:40

13:40

15:00


In 1 dag handvatten voor renovatieplicht nieuwbouw & bestaand vastgoed

Blijf up-to-date

Ontvang de nieuwste events en cursussen meteen in uw inbox

Coronaproof & Netwerkgarantie

Deze bijeenkomst organiseren wij veilig en coronaproof volgens de overheidsvoorschriften, zoals extra ventilatie. Met netwerkgarantie: wij verplaatsen dit event naar een nieuwe datum als de coronasituatie een fysieke samenkomst verhindert. U bent dus verzekerd van een optimaal netwerkevent.

Organisatie

Peter Schrijver MRE

Program Manager

Alexandra de Langen

Project Coordinator

Renovatieverplichting 2022

Renovatieverplichting 2022

Sinds 1 januari 2022 heeft de Vlaamse regering een renovatieverplichting ingesteld voor alle niet-residentiële gebouwen (na eigendomsoverdracht). Bedrijfsgebouwen moeten binnen 5 jaar na overdracht aan energiebesparende maatregelen voldoen. Wat zijn de eisen? Wat betekent dat voor u? Wat is de impact en wat zijn de opportuniteiten? Dat leerde u tijdens deze actuele studiedag op 16 juni 2022. Topexperten, zoals van de Vlaamse overheid, gaven u een zeer actueel overzicht van alle relevante aspecten van deze nieuwe renovatieverplichting: juridisch kader, kansrijke energiebesparende strategieën, integratie met ESG en zelfs een vooruitblik naar het CO2-reductieplan. Hoe speelt u slim in op de huidige én aankomende wetgeving? U liet zich inspireren door diverse praktijkvoorbeelden en ontdekte uw kansen voor toekomstbestendig en duurzaam bedrijfsvastgoed.

Beoordelingen

Deze bijeenkomst is gemiddeld beoordeeld met:


Duidelijke juridische informatie, duidelijk gebracht en goede aandachtspunten en praktische voorbeelden.


Uiterst boeiend.