Onthaal met lunch

Inleiding

Moderator en VRT-journalist Dennis van den Buijs verzorgt het openingswoord van deze 7e editie van Zorgvastgoed België, met een kort overzicht van de ontwikkelingen in zorgvastgoed.

Overview Ontwikkelingen Ouderen & Wonen

Hoe is het gesteld met de kwaliteit van ouderenhuisvesting? Wat zijn de behoeftes en wordt hier aan voldaan? Welke factoren zijn voor ouderen doorslaggevend om te verhuizen? Prof. Dominique Verté, hoogleraar sociale gerontologie, seniorenbehoeften en vergrijzing aan de VUB, schetst een overzicht van de diverse topics die van invloed zijn op zorg en de impact daarvan op zorgvastgoed.

Investeren in Aantrekkelijke Zorginfrastructuur

Care Property Invest is als GVV gespecialiseerd in huisvesting van senioren en mensen met een beperking. Zij investeert in betaalbare, kwalitatieve en aantrekkelijke zorginfrastructuur. Daarbij kunt u denken aan woonzorgcentra, wooncomplexen en groepen van assistentiewoningen. COO Valérie Jonkers vertelt u over de investeringen in zorgvastgoed en de ontwikkelingen in de zorgsector.

Nieuwe financieringsmodellen

BNP Paribas Fortis investeert op grote schaal in innovatieve technologieën en hernieuwbare energieprojecten. Welke kansen biedt dit voor zorgvastgoed? Guy Pollentier, head of Sustainable Business Competence Center, gaat met u in gesprek over mogelijke nieuwe financieringsmodellen zoals een Positive Impact Loan en financiering energieprestatiecontract (EPC) kaderend in een verschuiving naar building as a service, energy as a service.

Break

Opportuniteiten zorgvastgoed

Het Belgische zorglandschap verandert door regelgeving, buitenlandse overnames, subsidieringen en veranderende behoeftes. Waar liggen de uitdagingen? Johan Crijns, CEO Anima Care, en Sigrid Knops, CTO Senior Living Group, gaan met de moderator in gesprek over de opportuniteiten van zorgvastgoed. Hoe kijken zij naar de toekomst van zorgvastgoed?

Case: Zorgsite Populierenhof

Hoe ziet het woonzorgcentrum van de toekomst eruit? Een interessante case is Zorgsite Populierenhof. Op de plaats van het voormalige rusthuis in Nieuwkerken verreist eind 2021 een nieuwe zorgsite van maar liefst 3ha in een groene long van 8ha. Het plan van 24 miljoen euro omvat een nieuw woonzorgcentrum met 120 kamers, een dienstencentrum, 30 assistentieflats, dagverzorging en een buitenschoolse kinderopvang. Tjeu Van Diessen, algemeen directeur Zorgpunt Waasland, presenteert de plannen voor dit unieke zorgproject.

Het Woonzorgcentrum van de Toekomst

Op basis van de case Populierenhof gaan we aansluitend dieper in gesprek op de relevante aspecten voor het woonzorgcentrum van de toekomst. Naast het concept kijken we ook naar de financiering en de samenwerking. Het belooft een boeiend gesprek te worden met:

  • Tjeu Van Diessen, algemeen directeur Zorgpunt Waasland
  • Herman Bernaerts, gedelegeerd bestuurder Ibens
  • Luc Dierick, zaakvoerder M4 architecten

Topdebat Publieke Uitbaters

Wat is hét woonzorgconcept van de toekomst? Hoe spelen de partijen in op de veranderende behoeftes? Onder leiding van dagvoorzitter Dennis van den Buijs kijken we vanuit verschillende perspectieven naar de toekomst van zorgvastgoed.

We gaan in gesprek met:

  • Steven Verdoolaege, algemeen directeur Motena
  • Bernard Bruggeman, gedelegeerd bestuurder Woonzorggroep GVO
  • Johan De Muynck, CEO Zorgbedrijf Antwerpen

Wrap up door de moderator

Netwerkdrink

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

ORGANISATIE

Ingrid Baggerman
Ingrid Baggerman
Director Operations
Loes Klein
Loes Klein
Project Coordinator