HOE BEÏNVLOEDT CHINA ONZE ECONOMIE?

Wat is de impact van de Chinese economische en innovatieve ontwikkelingen?

Onthaal met Chinese netwerklunch

Inleiding

Door het ‘Belt and Road’ initiatief krijgen de Belgische-Chinese samenwerkingen een boost. Onder leiding moderator van Jo De Wolf, CEO Montea, kijken we deze namiddag naar de impact van de Chinese economische en innovatieve ontwikkelingen op onze economie en logistieke vastgoedmarkt.

KEYNOTE: The China Factor

Annette Nijs is econoom en Chinadeskundige, verbonden aan de China Europe International Business School in Shanghai. Zij is 1 van de 5 buitenlandse adviseurs die direct beleidsaanbevelingen mag doen aan de premier en de president van China. In juni publiceert zij haar nieuwste boek ‘The China Factor’ over de karakteristieken van China.

Handel & Politiek: Belt Road Initiatie

Prof. Steffi Weil, academic director China-Europe Business aan de Antwerp Management School & Professor aan de Xi’an Jiaotong Liverpool Universiteit, gaat in op de internationale handel en politiek in relatie tot China. Vanuit dit perspectief zet ze verschillende ideeën of ‘constructen’ achter de Belt Road Initiatie uiteen. Daarbij bekijken we of uiteenlopende opvattingen overbrugd kunnen worden om weg vrij te maken voor Chinees-Europese investeringen.

Visie Capital Market

Alexander Van Ravels, senior director head of Capital Markets BeLux CBRE, neemt u mee in de impact van de Chinese investeringen. Vanuit investeringsoogpunt kijkt hij welke nieuwe kansen dit extra kapitaal biedt. Wat betekent dit voor logistiek vastgoed?

Break

Lessen in economische efficiëntie

Koen De Leus, chief economist BNP Paribas Fortis, presenteert u de digitale ontwikkelingen in China (ook in logistiek en vastgoed) en de lessen in economische efficiëntie voor Europa en België.

On track | De zijderoute

Sinds 2017 heeft GVT Group of Logistics 7 keer per week een rechtstreekse goederentreinverbinding tussen Chengdu en Tilburg. In 15 dagen wordt een afstand overbrugd van bijna 11.000 kilometer. U hoort Roland Verbraak, general manager GVT Group of Logistics, over de concrete en toekomstige transportlijnen met China.

Trends & Ontwikkelingen

Hoe ziet de toekomst van de logistiek en logistiek vastgoed eruit? Wat wordt de impact van ontwikkelingen zoals e-commerce en Chinese investeringen? Waar liggen uw opportuniteiten? U hoort de belangrijkste nationale- en internationale trends en ontwikkelingen van Bart Vanderhoydonck, head of Industrial Agency Cushman & Wakefield.

Gateways to China

De e-commercevolumes vanuit China stijgen. Zo is er de komst van Cainiao Smart Logistics Network Ltd., de logistieke tak van Alibaba Group, naar Luik. Daarnaast wordt de Port of Antwerp en Brussels Airport op de kaart gezet als e-commercepartner.
Moderator Jo De Wolf gaat in gesprek over de positionering van Belgische Gateways met onder meer:

  • Piet Demunter, director Strategic Development Brussels Airport Company
  • Wim Dillen, international development manager Port of Antwerp

Wrap up door de moderator & Netwerkdrink

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

HOOFDSPONSOR

PARTNERS

ORGANISATIE

Ingrid Baggerman
Ingrid Baggerman
Director Operations
Eline Hartgers
Eline Hartgers
Project Coordinator