Onthaal met lunch

Inleiding door moderator

Onder leiding van Jo De Wolf, CEO Montea kijken we naar de nieuwste trends en ontwikkelingen in logistiek vastgoed. Het wordt een namiddag vol interessante (markt)informatie en inspiratie!

OPENING

Door Koen Kennis, schepen Stad Antwerpen

TRENDS VISIES EN ONTWIKKELINGEN

Marktoverview Industrieel Vastgoed

Hoe ziet de toekomst van de logistiek en haar vastgoed er uit? Wat zijn de belangrijkste nationale- en internationale trends en ontwikkelingen? Wat wordt de impact van trends en ontwikkelingen zoals E-commerce, hoogbouw en de last-mile? Kim Verdonck, head of Research en partner CBRE.

Impact E-commerce: Oplossingen voor Last Mile

Economisch geograaf Ivan Cardenas van de Universiteit Antwerpen, departement Transport en Economie neemt u mee in het effect dat E-commerce heeft op onze steden. De toekomst van E-commerce, met de last mile: de veranderende vraag naar locaties voor stadsdistributie en invloed op de stedelijke ontwikkeling. [Engelstalig]

Game changer | Parcify - bpost

Parcify zorgt ervoor dat u eenvoudig pakjes kunt verzenden door u met een app te verbinden met (fiets)koeriers. Deze innovatieve Antwerpse start-up is recent overgenomen door bpost. Oprichter Patrick Leysen, Vice President Future Lab bpost, neemt u mee in deze innovatieve ontwikkelingen in ‘last mile delivery’.

Break

GAME CHANGERS

Ketenoptimalisatie door Slimme Verbindingen

Op de logistieke zone van Blue Gate Antwerp (13 hectare) worden unieke, slimme verbindingen gerealiseerd, gericht op het optimaliseren van de logistieke keten. Verschillende logistieke operatoren gaan processen en inkomende en uitgaande goederenstromen bundelen en integreren in een centrale transporthub, dat ook als overslagpunt fungeert. Peter Garré, managing director Bopro geeft een toelichting op deze boeiende ontwikkeling.

Assessing the Horizon: Trends Shaping the Logistics Market

De Europese logistieke markt verandert snel. Supply chains worden geherstructureerd, economieën breiden uit en E-commerce versnelt. Wat zijn de gevolgen voor de distributie van goederen en wat heeft dit voor effect op industrieel vastgoed? U hoort de visie van Dirk Sosef, VP Research & Strategy Prologis.

Game changer | Stockspots

Begin oktober 2017 ging het platform Stockspots live. Inmiddels biedt dit online platform voor palletplaatsen (on demand warehousing) maar liefst 130 locaties in de Benelux aan, met een totaal vloeroppervlak van 500.000 vierkante meter. Het idee is simpel: een online marktplaats die vraag en aanbod van warehousecapaciteit en de bijbehorende diensten bij elkaar brengt. Stockspots wordt ook wel de Aribnb voor palletplaatsen genoemd! U hoort Coen de Lange, directeur en oprichter Stockspots.

TOPDEBAT: Toekomst van Logistiek Vastgoed

E-commerce verandert de stedelijke distributie ingrijpend. De uitdagingen van de logistieke keten zijn groot! Distributeurs zien zich genoodzaakt om hun modellen aan te passen. We gaan in debat over de nieuwste, innovatieve logistieke ontwikkelingen en de impact daarvan op logistiek vastgoed. Aan tafel met Coen de Lange en Dirk Sosef ook:

  • Dennie Lockefeer, CCO Van Moer Logistics
  • Patrick Leysen, Vice President Future Lab bpost
  • Gerry Bosmans, director Contract Logistics Kuehne + Nagel Belux

Afsluiting met keynotes van trendwatcher

We sluiten de namiddag af met trendanalist en consumentenpsycholoog Herman Konings. Hij is zaakvoerder van het Antwerpse Pocket Marketing/nXt, een consultancy en onderzoeksbureau over de psychologie van de consument en een denktank en gistingsdepot voor trend- en toekomstanalyses. Herman neemt u mee in de veranderende toekomst. Kijk, luister en laat u inspireren!

Wrap up & Netwerkdrink

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

HOOFDSPONSOR

PARTNERS

ORGANISATIE

Ingrid Baggerman
Ingrid Baggerman
Director Operations
Eline Hartgers
Eline Hartgers
Project Coordinator