LOGISTIEK &
VASTGOED
BELGIE 2023

,

Terug naar editie 2023

Editie 2018

Impressie

Dinsdag 5 juni vond de 7e editie van Logistiek Vastgoed België plaats: hét jaarlijkse event met ruim 90 vragers en aanbieders van logistiek vastgoed!

Game changers maken de toekomst! Met dit thema is er onder leiding van Jo De Wolf (Montea) gekeken naar de nieuwste trends en ontwikkelingen in logistiek vastgoed. Denk aan impact van e-commerce, digitalisering en hoogbouw. We zijn dieper ingegaan op de nieuwste innovatieve ontwikkelingen zoals de last mile, on demand warehousing, sharing economy en de groei van stedelijk logistiek vastgoed.

We kijken terug op een zeer interessante dag die ook door de 80 aanwezige vastgoedprofessionals is beoordeeld met een 8,2/10!

We zien u graag op de volgende editie!

Onder leiding van Jo De Wolf (Montea) is er dieper ingegaan op de nieuwste trends en ontwikkelingen in logistiek vastgoed.

LOGISTIEK VASTGOED BELGIE 2018

Niets is nog zeker
Jongeren en investeerders horen het vaak: kies voor de ouderensector; niets is zo zeker als dat.

Het klopt dat het aantal ouderen nog decennia zal aangroeien. Maar dat is dan ook de enige zekerheid. Want: welk vastgoed? Waar? En welke banen? Welke kwalificaties? Waar?

De nood aan woonzorgcentra is groot vandaag. Maar als morgen een geneesmiddel tegen Alzheimer opduikt, kan “de helft” van de bewoners naar huis. Er worden nog volop assistentiewoningen gebouwd, maar hier en daar is er al oververzadiging. Als ziekenhuizen samenwerken, kunnen ze tot 30 procent inkrimpen, zei Stéphane Vermeulen, architect van Le Grand Hôpital de Charleroi.

Mensen en hun wensen
Wat meest verandert, zijn de mensen en hun wensen, leerde Dirk Dewolf, topman van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De babyboomers willen onafhankelijk zijn, keuzemogelijkheden hebben, participeren aan het gewone leven.

Doe het dan flexibel
Omgeving en technologie veranderen ook. Niets is dus zeker. Alles is VUCA: volatiel, onzeker, complex en ambigu. Dus als je iets doet in zorgvastgoed, doe het dan flexibel, is de eerste conclusie uit de Zorgvastgoeddag België 2017. Herwig Teugels (Welzijn, Wonen en Zorg) sprak die uit.

Belangrijk is verder dat de beschotten tussen sectoren verzwakken. Dat bewezen Stefaan Desmyttere van Zorghotel Antwerpen en Geert Stroobant van Zorgdorpen en De Nieuwe Ceder (Deinze). Ouderenzorg, kinderopvang, scholen, gehandicaptenzorg, toerisme zijn mengbaar en hun mix heeft veel voordelen.

Woningen zonder zorg, zullen leegstaan
De kloof tussen de commerciële en de zorgsector verkleint ook. Dat was zichtbaar tijdens de receptie maar dat bracht ook Kris Liesse (ING) aan (die met Jeroen Trybou van UGent een studie maakte over assistentiewoningen). Hij vertelde terloops dat zijn bank maar investeert in assistentiewoningen als ze zeker is dat de zorg gegarandeerd blijft. “Er is concurrentie en het publiek wordt kritisch; woningen zonder zorg, zullen leegstaan en renderen niet”, zei Liesse.

Nood aan voorlopers en voortrekkers
De regelgevende overheid doet echt haar best maar kan de veranderingen moeilijk bijbenen of voor zijn. Investeerders kiezen ook vaak formules die het “in het verleden” goed deden. Er is dus nood aan voorlopers en voortrekkers, en aan bruggen en vastgoeddagen waarom zorgaanbieders en vastgoedinvesteerders elkaar ontmoeten.

Guy Tegenbos
Senior Journalist De Standaard


Programma


Beoordelingen

Deze bijeenkomst is gemiddeld beoordeeld met:


Het was een fantastisch evenement! Ik ben net als de vorige jaren gekomen voor het netwerken en de interessante collega's die je hier kan ontmoeten. Uitzonderlijk dit jaar was het enorm interessante programma wat er inhoudelijk toch wel uitsprong.


Wat ik heel tof vond was om een beetje meer zicht te krijgen op de kosten van 'the last mile'. Je hoort daar heel veel informatie over, maar wat kost dat nu aan onze maatschappij? Dat vond ik wel heel interessant om te horen.


Komende events

Loading events Agenda wordt geladen.

Komende cursussen

Loading events Agenda wordt geladen.

Blijf up-to-date

Ontvang de nieuwste events en cursussen meteen in uw inbox