BRUSSELS
REAL ESTATE
2023

, Lotto Park

Terug naar editie 2023

Editie 2020

Impressie

We kijken terug op een zeer interessante dag die ook door de 100 aanwezige vastgoedprofessionals is beoordeeld met 7,6/10!

De opening werd verzorgd door Staatssecretaris Pascal Smet, waarbij hij ons meenam in de koppeling van Stedenbouw & Klimaat bij toekomstig ruimtelijk beleid. We herbekeken aansluitend de opportuniteiten binnen onze bestaande en onderbenutte ruimte: gebiedsontwikkeling Wet, Brussel-Zuid, Key West en Lebeau. NMBS had een primeur bewaard en kondigde de samenwerking voor het Weststation aan!

Met zoveel ontwikkelingen kijken ook wij met veel plezier vooruit! We ontmoeten u graag weer op de volgende editie op 28 januari 2021!

Wendy-Kristy Hoogerbrugge
Program Manager

“Zeer veel interessante sprekers die duidelijk ook aangeven dat er veel uitdagingen zijn in Brussel, maar tegelijkertijd ook heel veel kansen die te nemen vallen.”

Sfeerimpressie

NIEUWSARTIKELEN

Brussels Real Estate is hét event voor vastgoedprofessionals in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Oswald Verbergt, onze City Executive Brussel, sprak er over de ontwikkelingskansen voor Brussel, internationale praktijkcases, evolutietrends voor de Europese bebouwde omgeving en de huidige en toekomstige uitdagingen op vlak van klimaatverandering. Een overzicht. Bekijk het hele artikel op de website van Arcadis

PROGRAMMA

Beleidsdomeinen Klimaat & Stedenbouw kunnen niet langer los van elkaar worden gezien. Staatssecretaris Pascal Smet gaf daarmee een ambitieus vertrekpunt voor het seminarie. We kregen cijfermatige inzichten van JLL en Arcadis bood inspiratie met internationale cases.

De complete ruimte binnen strategische stadsprojecten Wet en Weststation wordt heringericht en dat biedt kansen, zo stelt perspective.brussels. Er werd door NMBS naast Brussel-Zuid nog een nieuwe kans voor private samenwerking aangehaald in Bosvoorde. BPI presenteerde stadsproject Key West. De dag werd afgesloten met een ‘inspirational class’ van Londense architect Maccreanor&Lavington.


Programma


Beoordelingen

Deze bijeenkomst is gemiddeld beoordeeld met:


Voor mij was het hoogtepunt eigenlijk de laatste spreker. De architect die van buitenaf een kijk gaf over densere steden: hoogbouw. En wat het eigenlijk betekent en wat daar eigenlijk de mogelijkheden van zijn. Dat vond ik eigenlijk wel een heel interessante insteek.


I think there are enormous opportunities in Brussels. I think that it has a city fabric full of wonderful streets and squares. Some really great historical buildings. But also buildings that are less good, that can be replaced. And therefore I think it is a real opportunity to build a new city on top of the historical city in a very respectful way. That brings much more life to the city of Brussels.


Komende events

Loading events Agenda wordt geladen.

Komende cursussen

Loading events Agenda wordt geladen.

Blijf up-to-date

Ontvang de nieuwste events en cursussen meteen in uw inbox