Onthaal met lunch

Inleiding

Door de moderator Jo De Wolf, CEO Montea.

TRENDS VISIES EN ONTWIKKELINGEN

Marktoverview

Hoe ziet de toekomst er uit? Wat zijn de belangrijkste nationale- en internationale trends en ontwikkelingen in de logistieke vastgoedmarkt? Met trends en ontwikkelingen als e-commerce, hoogbouw en last-mile. Kim Verdonck, head of Research en partner CBRE.

Duurzaam logistiek: dé uitdaging!

Economisch geograaf Ivan Cardenas van de Universiteit Antwerpen, departement Transport en Economie neemt u mee in het effect dat e-commerce heeft op onze steden. De toekomst van e-commerce, met de last mile van e-commerce en invloed op de stedelijke ontwikkeling. [Engelstalig]

Visie op de toekomst

De Europese logistieke markt verandert snel. Supply chains worden geherstructureerd, economieën breiden uit en e-commerce versnelt. Wat zijn de gevolgen voor de distributie van goederen en wat heeft dit voor effect op logistiekvastgoed? U hoort de visie van Dirk Sosef, VP Research & Strategy Prologis.

Break

GAME CHANGERS & SLIMME VERBINDINGEN

Slimme verbindingen | Blue gate

Door de processen en stromen van verschillende logistieke operatoren te bundelen en te integreren wordt via een aantal “slimme” principes de logistieke keten geoptimaliseerd op de logistieke zone van Blue Gate Antwerp (13 hectare). De bundeling van inkomende en uitgaande stromen vindt plaats in een centrale transporthub die ook als overslagpunt fungeert. Verder ligt de klemtoon op aanvullende activiteiten met een hoge toegevoegde waarde zoals labeling, customisatie, kitting, assemblage en kwaliteitscontrole. U hoort Peter Garré, managing director Bopro.

Game changers | The last mile

Patrick Leysen, Vice President Future Lab bpost, geeft zijn visie op de snel veranderende zakelijke omgeving. Vanuit zijn ervaringen bij Delhaize, Parcify en bpost deelt hij praktische adviezen over het stimuleren van creativiteit, innovatie en corporate transformatie.
Patrick is mede oprichter van de door bpost overgenomen innovatieve startup Parcify waarmee de ‘delivery’ van pakjes éénvoudiger is gemaakt dan ooit tevoren.

Game changers | Airbnb voor warehousing

De sharing economie is al jaren bezig aan een opmars. Platformen als Airbnb schieten uit de grond en maken het klanten gemakkelijker om te kiezen voor een flexibele en duurzame oplossing. Is een marktplaats voor on-demand warehousing dan niet de logische stap voor de sector? Het idee is simpel: een online marktplaats die vraag en aanbod van warehousecapaciteit en de bijbehorende diensten bij elkaar brengt. U hoort Coen de Lange, directeur en oprichter Stockspots.

Debat: Game changers & slimme verbindingen

E-commerce verandert de stedelijke distributie ingrijpend. De uitdagingen van de logistieke keten zijn groot, distributeurs zijn ook genoodzaakt om hun modellen aan te passen. Tijdens het gesprek gaan we verder in op de nieuwste, innovatieve ontwikkelingen zoals stadsdistributie, on demand warehousing, de voordelen van sharing economy en de groei van stedelijk logistiek vastgoed.

  • Dennie Lockefeer, CCO Van Moer Logistics
  • Coen de Lange, directeur en oprichter Stockspots
  • Patrick Leysen, VP Future Lab bpost
  • Dirk Sosef, VP Research & Strategy Prologis
  • Gerry Bosmans, director Contract Logistics Keuhne + Nagel Belux

Keynote afsluiter | The future

Trendanalist en consumentenpsycholoog Herman Konings neemt u mee in de veranderende toekomst. Kijk, luister en laat u inspireren!

Wrap up & Netwerkdrink

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

HOOFDSPONSOR

PARTNERS

ORGANISATIE

Ingrid Baggerman
Ingrid Baggerman
Director Operations
Eline Hartgers
Eline Hartgers
Project Coordinator