ZORG
VASTGOED
BELGIE 2021


Terug naar editie 2021

Editie 2018

Impressie

Ruim 140 zorgvastgoed-professionals kwamen 24 oktober naar de 6e editie van het jaarlijkse event Zorgvastgoed België. Het was een interessante namiddag waar onder leiding van Stefaan Gielens (Aedifica) met toonaangevende marktpartijen is gekeken naar de toekomst van zorgvastgoed. Er is veel besproken van ontschotting, persoonsgebonden budget (PGB), erkenningskalender, subsidiëring tot assistieve technologie en financiering.

We kijken terug op een zeer interessante dag die ook door de 140 aanwezige zorgvastgoed professionals is beoordeeld met een 9/10!

Sfeerimpressie

De zorgsector is continu aan veranderingen onderhevig. Onvermijdelijk speelt dat ook een rol op het aanbod aan zorgvastgoed. Het congres blikt vooruit naar hoe de toekomst van ‘senior housing’ in ons land eruit ziet en speelt in op actuele trends die bepalend zijn voor de komende jaren.

Hoogstaand aanbod

Stefaan Gielens is al jaren een vaste klant op het congres. Na een pauze van één jaar fungeert de CEO van Aedifica, een vooraanstaand aanbieder van zorgvastgoed in ons land, opnieuw als moderator. “De mensen van SPRYG Real Estate Academy slagen er telkens weer in om een hoogstaand aanbod van interessante sprekers te waarborgen”, aldus Stefaan Gielens. “Alle sprekers hebben veel ervaring in hun vakgebied, waardoor de deelnemers aan het congres gegarandeerd veel zullen opsteken.”

Het concept dit jaar is grotendeels hetzelfde als dat van de voorbije edities. Actuele trends komen daarbij uitvoerig aan bod. “In het profitgedeelte van de markt is al langere tijd een consolidatiebeweging aan de gang die leidt tot de vorming van grote groepen. Hoewel profit en non-profit ideologisch over een aantal zaken fundamenteel van mening verschillen, verdedigen ze ook gemeenschappelijke belangen en is er steeds meer sprake van toenadering. Een ander belangrijk onderwerp is de manier waarop de overheid als zorgexploitant in deze markt staat en we bekijken hoe ze die rol in de toekomst kan blijven vervullen. Daarnaast zien we ook veranderingen in de doelgroep waarvoor zorgvastgoed gebouwd wordt, zijnde de ouderen. De 90- à 95-jarige van vandaag is niet dezelfde als de 90- à 95-jarige van morgen. Dat zullen namelijk babyboomers zijn die andere verwachtingen van zorg en zorgvastgoed hebben. Ook daar moet de sector op inspelen.”

In elk geval hoeft België zich niet te schamen over de kwaliteit van het aanbod aan zorgvastgoed. “Op dat vlak scoren we goed, onder meer ook dankzij de heel goed uitgebouwde sociale zekerheid. Bovendien wonen we in een relatief rijke regio, waar de gemiddelde Vlaming zich nog een behoorlijke eigen bijdrage voor zijn oudere dag kan permitteren.”

“We zien veranderingen in de doelgroep waarvoor zorgvastgoed wordt gebouwd.”

Stefaan Gielens, Aedifica

Bron artikel: https://www.techcare.be/nl/artikels/item/67/zorgvastgoed-belgie-geeft-klare-kijk-op-trends-in-lsenior-housingr


Programma


Beoordelingen

Deze bijeenkomst is gemiddeld beoordeeld met:


"Ik moet zeggen deze dag is bijzonder geslaagd. Het is de vijfde of de zesde keer dat wij nu deelnemen. We hebben ook de beslissing genomen dat wij sponsor zijn van dit kwalitatief volle debat. Ik moet zeggen symposium is zoals olie, het drijft altijd boven, dat is kwaliteit. "


" Eerst en vooral de locatie, zeer goed gekozen. De sprekers ook, ze zijn zeer professioneel. Die mensen weten exact waarover ze praten. Voor mij als professional is het wel heel belangrijk om naar zo’n seminar te gaan."


Komende events

Loading events Agenda wordt geladen.

Komende cursussen

Loading events Agenda wordt geladen.

Blijf up-to-date

Ontvang de nieuwste events en cursussen meteen in uw inbox