Print Friendly and PDF

Onthaal met netwerklunch

Inleiding en marktoverview

Evelien Van Hoecke, head of Retail BeLux JLL, begeleidt vanuit haar expertise de namiddag, waar actuele en toekomstige ontwikkelingen in het winkelvastgoed centraal staan. Zij geeft een korte overview van de retailmarkt.

Internationaal kader Retailmarkt

In januari verschijnt het nieuwe rapport Global Power of Retailing 2020 van Deloitte. Er zijn duidelijke internationale tendensen te zien, verschuivingen door onder meer nieuwe technologie en veranderend consumentengedrag. Welke nieuwe strategieën worden geïmplementeerd? Wie zijn de snelst groeiende retailers en de nieuwe toetreders? Agné Vezbergiené, director in strategy Monitor bij Deloitte, presenteert de laatste ontwikkelingen vanuit internationaal kader en zoomt in op de status quo van de Belgische retailmarkt. Engelstalige presentatie!

Mixed-Use: Woon-Werk-Winkelgebieden

Uitbreiding Woluwe Shopping Center

De investeringsgroep Eurocommercial heeft de volledige controle verworven over Woluwe Shopping Center. Hiermee heeft het fonds zijn herintrede maakte op de Belgische vastgoedmarkt. Albert Coigné, development director Belgium Eurocommercial Properties, presenteert de plannen voor de transformatie van het winkelcentrum en 100 bijkomende appartementen op de noordelijke site.

Topgesprek: Beleggers over Toekomst Retailvastgoed

De retailwereld is volop in verandering. In steeds meer winkelgebieden is een verwevenheid aan functies te zien. Wat is de impact hiervan op de waarde van vastgoed in nieuwe woon-werk-winkelgebieden? Wat zijn de belangrijkste componenten om beleggingskeuzes te sturen? Waar liggen de opportuniteiten?

We gaan in gesprek over de (inter)nationale retailtrends met:

 • William Vanmoerkerke, CEO Qrf City Retail
 • Albert Coigné, development director Belgium Eurocommercial Properties
 • Filip de Bois, portfolio director Redevco Retail Belgium
 • Koenraad Van Nieuwenburg, CIO Retail Estates
 • Sam Perneel, head of asset Management Retail AG Real Estate

Break

Belgische Expansieplannen Dunkin’ Donuts

Onlangs werden de eerste expansieplannen van Dunkin' Donuts in ons land bekend gemaakt. "Volgend jaar openen we de eerste Belgische vestiging." zegt Roberto Fava, franchisepartner Dunkin' Donuts, die de Amerikaanse donut- en koffieketen ook naar Nederland haalde. De foodketen wil de komende 5 jaar gemiddeld zo'n 4 winkels per jaar openen en ziet potentieel voor een stuk of 20 filialen in België. Daarbij denkt Fava aan Antwerpen als eerste uitvalsbasis. Hij neemt u mee in de meest actuele plannen.

Damesmodeketen Norah opent meer winkels 

Damesmodeketen Norah heeft de 1e vestiging geopend in de Stadsfeestzaal in Antwerpen en er volgen meer winkels in België. De in 2014 opgerichte Nederlandse formule zet in op expansie naar België en Duitsland en verwacht nog dit jaar op 100 filialen te zitten. De focus ligt vooral op regionale gebieden waar de klant iedere week langs kan komen. Mike van Egmond, operationeel directeur Norah, vertelt over de groeiambities. De retailer groeit snel en wil iedere maand twee nieuwe winkels openen.

Ruime expansieplannen Albert Heijn België

Met een marktaandeel van bijna 35% heeft Albert Heijn weinig ruimte om te groeien in Nederland. In België zien zij nog wel een groot expansiepotentieel. In 2020 zullen opnieuw een flink aantal nieuwe winkels worden toegevoegd. Zo volgt binnenkort de opening voor winkel 51 en 52 in Sint-Pieters-Leeuw en Westmeerbeek. Marc Van Tilburg, director expansion management Albert Heijn België, vertelt over de ambitie om ook in België het marktaandeel te vergroten.

Topgesprek Kansen Winkelgebieden: (her)inrichting en (re)branding

Er wordt met een scherpe economische blik gekeken naar de winkelgebieden van morgen. De consument is absoluut te verleiden wanneer in wordt gezet op een brede mix. We zien tal van transformaties en nieuwe of vernieuwde winkel-, horeca- en dienstenconcepten openen. De experten spreken over de succesfactoren van (her)inrichting en (re)branding aan de hand van concrete cases zoals de kernen van Stad Hasselt en Sint-Niklaas, als ook Quartier Blue, Waasland Shopping, City2 en Westland Shopping. U hoort:

 • Ine Somers, Schepen Economie Stad Sint-Niklaas
 • Toon De Meester, centrummanger Waasland Shopping
 • Marie-Rose Van Hoof, real estate and procurement officer Veritas
 • Sam Perneel, head of asset Management Retail AG Real Estate
 • Rik Dehollogne, Schepen Economie en Centrummanagement Stad Hasselt

Wrap up & Netwerkdrink

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

ORGANISATIE

Wendy-Kristy Hoogerbrugge
Wendy-Kristy Hoogerbrugge
Program Manager
Kristel Euser
Kristel Euser
Project Coordinator
Ingrid Baggerman
Ingrid Baggerman
Director Operations

MEDIAPARTNERS