Editie 2018

IMPRESSIE

Dinsdag 5 juni vond de 7e editie van Logistiek Vastgoed België plaats: hét jaarlijkse event met ruim 90 vragers en aanbieders van logistiek vastgoed!

Game changers maken de toekomst! Met dit thema is er onder leiding van Jo De Wolf (Montea) gekeken naar de nieuwste trends en ontwikkelingen in logistiek vastgoed. Denk aan impact van e-commerce, digitalisering en hoogbouw. We zijn dieper ingegaan op de nieuwste innovatieve ontwikkelingen zoals de last mile, on demand warehousing, sharing economy en de groei van stedelijk logistiek vastgoed.

We zien u graag op de volgende editie!

PROGRAMMA

Onder leiding van Jo De Wolf (Montea) is er dieper ingegaan op de nieuwste trends en ontwikkelingen in de logistiek vastgoed sector. Door verschillende Game Changers is er gekeken naar de toekomst van platformen zowel in transport als in logistieke gebouwen.

Bekijk het gehele programma via onderstaande link.

Beoordelingen

#We kijken terug op een zeer interessante dag die ook door de ruim 90 aanwezige vastgoedprofessionals is beoordeeld met een 8,2/10!

BEKIJK VIDEO

INTERVIEW: Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de logistieke vastgoed wereld?

Wij vroegen het Jo de Wolf, CEO van Montea. Een verhaal vol inspiratie met voldoende ‘food for thought’ voor de logistieke wereld. Wat hij als de grootste uitdaging voor logistiek vastgoed in België ziet? De Wolf antwoord zonder twijfel: “De grootste uitdaging zit voor logistiek vastgoed in België in het behouden van een groot marktaandeel in e-commerce."

TOPDEBAT: Toekomst van Logistiek Vastgoed

E-commerce verandert de stedelijke distributie ingrijpend. De uitdagingen van de logistieke keten zijn groot. Distributeurs zijn ook genoodzaakt om hun modellen aan te passen. We gaan in debat met de stakeholders:

  • Dennie Lockefeer, CCO Van Moer Logistics
  • Dirk Sosef, VP Research & Strategy Prologis
  • Gerry Bosmans, director Contract Logistics Keuhne + Nagel Belux

Innovatieve e-commerce afhandeling

Achter een webshop schuilt een ingenieus raderwerk om razendsnel te kunnen beleveren. Kuehne + Nagel is zo’n gigant op vlak van fulfilment. In het warehouse in Geel staat onder andere de volledige Europese e-commerce-voorraad van ’s werelds grootste speelgoed­fabrikant. Metershoge rekken, een perfect uitgekiend pickingsysteem en innovatiedrift zorgen voor een razendsnelle en vlekkeloze e-commerce afhandeling.

Game Changer: Stockspots

Het idee is simpel: een online marktplaats die vraag en aanbod van warehousecapaciteit en de bijbehorende diensten bij elkaar brengt. Voor het opvangen van seizoenschommelingen of het tijdelijk wegzetten van een overflow uit de productie kunnen verladers en logistiek dienstverleners voortaan gebruik maken van Stockspots.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.