BOUWSHIFT
IMPACT & KANSEN
2022

, ANTWERPEN

Highlights

  • Keynote Overheid: Update Krokusakkoord Bouwshift
  • Krachtlijnen BRV, Decreten & Woonuitbreidingsgebieden
  • Juridische sturing Bouwshift
  • Taskforce Bouwshift: Financiering & Lokale Besturen
  • Praktijk: ruimtelijke strategieën klimaatadaptatie

Update: impact & kansen akkoord Bouwshift

Peter Schrijver MRE
Program Manager

Update: impact & kansen akkoord Bouwshift

Met het Vlaamse Krokusakkoord krijgt de Bouwshift een stevige impuls. Voor compensatie van de grondeigenaars wordt een bouwshiftfonds opgericht van 100 miljoen euro per jaar. Met een totale investering van 1,8 miljard euro tegen 2040. Wat zijn de gevolgen voor u als gemeente, ontwikkelaar en eigenaar? Waar liggen uw opportuniteiten?

Dat hoort u op de 5e editie van deze studiedag. In 1 dag krijgt u van de Vlaamse Overheid, Taskforce Bouwshift en diverse andere experten een zeer actuele update van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV) en de Bouwshift. U hoort de praktijkaanpak rond woonuitbreidingsgebieden (WUG), de juridische consequenties, financiering en kansen voor klimaatadaptatie. Schrijft u zich ook in? Graag tot ziens op 18 oktober!

Programma

Datum en Locatie

Dinsdag 18 oktober 2022

Crowne Plaza
Gerard Le Grellelaan 10
2020 Antwerpen

Uw routebeschrijving

Met de auto
Met openbaar vervoer/te voet

Bestemd voor:

Deze studiedag is bestemd voor ruimtelijk beleids- en omgevingsambtenaren, ruimtelijk planners, milieucoördinatoren, promotoren, investeerders, eigenaars, architecten, aannemers, juristen, mobiliteitsadviseurs, energiedeskundigen en consultants.

Programma

09:00

09:30

11:00

11:20

12:40

13:40

16:00


Impact & Opportuniteiten Bouwshift

Blijf up-to-date

Ontvang de nieuwste events en cursussen meteen in uw inbox

Coronaproof & Netwerkgarantie

Deze bijeenkomst organiseren wij veilig en coronaproof volgens de overheidsvoorschriften, zoals extra ventilatie. Met netwerkgarantie: wij verplaatsen dit event naar een nieuwe datum als de coronasituatie een fysieke samenkomst verhindert. U bent dus verzekerd van een optimaal netwerkevent.

Organisatie

Peter Schrijver MRE

Program Manager

Alexandra de Langen

Project Coordinator

Kom ook naar Bouwshift Impact & Kansen!

Met topexperten

  • Pieter-Jan Defoort, LDR Advocaten
  • Peter Lacoere, Taskforce Bouwshift van Minister Demir & HOGENT
  • Erik Grietens, Bond Beter Leefmilieu (BBL)
  • Uw moderator: Mieke Paelinck, HOGENT
Schrijf nu in

Bouwshift Impact & Kansen 2021

Bouwshift Impact & Kansen 2021

De federale regering heeft duidelijke klimaatdoelen gesteld. Daarmee krijgt de Bouwshift een flinke impuls. Wat zijn de gevolgen? Waar liggen uw opportuniteiten? Dat hoorde u tijdens de 4e editie van deze studiedag. In 1 dag gaven de Vlaamse Overheid en andere experten u een update van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV) en de Bouwshift. U hoorde de praktijkaanpak rond woonuitbreidingsgebieden (WUG), de financiering, fiscale regelingen en de koppeling van mobiliteit, ruimte en klimaat. Graag tot ziens op de volgende editie!

Bouwshift Impact & Kansen 2020

Bouwshift Impact & Kansen 2020

Donderdag 15 oktober vond de 3e editie van de studiedag Bouwshift Impact & Kansen plaats. In 1 dag keken we naar de de actuele stand van zaken rond het nieuwe Instrumentendecreet Omgevingsbeleid. Daarbij werd de link gelegd tussen mobiliteit en ruimte en het effect bij het samenbrengen van duurzaamheid en bereikbaarheid op Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV).

Bouwshift Impact & Kansen 2018

Bouwshift Impact & Kansen 2018

Tijdens deze 2e editie hebben alle deelnemers een actueel overzicht gekregen van de meest relevante ontwikkelingen rondom het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV).

Bouwshift Impact & Kansen 2017

Bouwshift Impact & Kansen 2017

Donderdag 28 september 2017 vond de eerste editie van de studiedag Betonstop Vlaanderen 2017 plaats. Daar werd gekeken naar de meest relevante vragen en topics inzake het Witboek Beleidsplan Ruimte Vlaanderen dat in 2018 van kracht wordt. Dat zal een stempel drukken op zowel het wonen als werken in Vlaanderen.