BTW-Heffing bij vastgoed verhuur

In 1 dag een actuele update btw-heffing bij verhuur van vastgoed!

Cursusdata

dinsdag 21 mei 2019
woensdag 9 oktober 2019
Crowne Plaza Antwerpen

Bestemd voor:

Deze cursus is bestemd voor investeerders, projectontwikkelaars, bouwpromotoren, lokale overheden, financiers, asset, leasing en fundmanagers, vastgoedmanagers, professionele huurders, makelaars, juristen, fiscalisten, belastingconsulenten en adviseurs.

Inwerkingtreding

Op 31 juli heeft de Belgische regering finaal besloten om de verplichte btw-vrijstelling voor verhuur van vastgoed om te vormen naar een optioneel stelsel. De stemming in het parlement is in september voorzien. De baanbrekende wijzigingen in het btw-statuut onroerende verhuur zullen in werking treden op 1 januari 2019. De bouwwerken mogen echter al van start zijn gegaan per 1 oktober 2018.

BTW-Verplichting korte termijn verhuur

De nieuwe regels voeren onder meer ook een verplichting in om de korte termijn verhuur aan btw te onderwerpen. Maar wat is korte termijn? En vallen de appartementen aan zee die voor de zomer worden verhuurd daar ook onder?

Marcel Sanderse

Nieuwe btw-regeling commerciële verhuur

Op 31 juli heeft onze regering finaal besloten voor de invoer van de optionele btw-heffing voor de verhuur van commercieel vastgoed of gedeelten hiervan. In september is de stemming in het parlement voorzien.

Per 1 januari 2019 geldt deze nieuwe regelgeving voor nieuwbouwprojecten en fundamentele vernieuwbouw, alsmede een btw-verplichting voor kortdurende vastgoedverhuur.

De invoering geeft heel wat vragen: Wat houdt de btw-optie precies in? Voor welke gebouwen geldt dit? Aan welke voorwaarden bent u gebonden? In deze cursus krijgt u antwoord van btw-experten Danny Stas (Laga) en Tim Van Sant (PwC). Graag tot ziens!

Marcel Sanderse
Organisator

Programma

Overzicht in 1 Dag:

  • Actueel overzicht btw-heffing bij verhuur
  • Voor welke gebouwen geldt de optieregeling?
  • Aan welke voorwaarden moet u voldoen?
  • Toelichting verplichte btw bij korte termijn verhuur
  • Wat zijn uw kansen en aandachtspunten?

Kansen logistiek vastgoed en andere gebouwen

Voor de logistieke sector is een algemene en onmiddellijke inwerkingtreding voorzien. Voor de overige sectoren van de vastgoedmarkt is de regelgeving beperkt tot ‘nieuwe’ gebouwen. Denk aan residentiële projecten, kantoren, winkels, zorggebouwen en publieke gebouwen.

DOWNLOAD "Optionele btw-heffing op onroerende verhuur" van Deloitte en Laga

#

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

Beoordeling

Deze cursus is beoordeeld met: Review Basiscursus Vastgoedrekenen Nederland

Reactie deelnemer:
"Zeer goede uitleg van de docenten met voldoende praktijk voorbeelden" (editie 2018)

"Heel duidelijk geformuleerd en direct toepasbaar in de praktijk. Cases hielpen hier ook heel goed bij" (editie 2018)

Eline Hartgers

WILT U ADVIES?

Neem dan contact op met onze opleidingsadviseur Eline Hartgers. Stuur een email of bel naar het bovenstaande telefoonnummer.

VORMINGSUREN

#

6 RICS

6 uren