Programma 2017

Onthaal

​Inleiding

Door de moderator van vandaag journalist Guy Tegenbos

Opening | Blik op de toekomst

Door Dirk Dewolf, administrateur-generaal Agentschap Zorg & Gezondheid namens Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

VISIES, TRENDS & ONTWIKKELINGEN

Visie Zorg & Wonen

De gebouwde omgeving heeft een belangrijke invloed op ons. Kan een zorggebouw de zorgvisie ondersteunen? Dr. Iris Van Steenwinkel, research associate KU Leuven geeft haar visie.

Investeren in zorgvastgoed

Peter Van Heukelom, CEO Care Property Invest, geeft zijn visie op de toekomst en perspectieven voor zorgvastgoed en de zorgsector.

Sleutelfactoren voor een succesvolle groep assistentiewoningen

Wat zijn de ontwikkelingen en waar liggen de mogelijkheden? Kris Liesse, directeur Business Centre Antwerpen Haven, Real Estate en Institutionelen ING Belgium, presenteert u de toekomstperspectieven naar aanleiding van een recente studie in samenwerking met Probis-Groep.

Netwerklunch

DE PRAKTIJK | CASUSSEN

CASE: Zorghotel of herstelverblijven?

In 2015 is als tussenstap tussen ziekenhuis en thuissituatie het eerste Belgische zorghotel geopend. Stefaan Desmyttere, ‎manager Zorghotel Drie Eiken presenteert u zijn ervaringen en lessons learned.

CASE: Health Campus - Grand Hôpital de Charleroi (GHdC)

Na Vlaanderen is ook Wallonië volop gestart met vernieuwing van zijn ziekenhuis- patrimonium. Met bijna 1000 bedden is het GHdC het volgend en grootste ziekenhuis in Wallonië. Het fusieziekenhuis GHdC vervangt 4 verouderde ziekenhuizen en is een duurzaam en vernieuwend ziekenhuis van een nieuwe generatie. U hoort architect Stéphane Vermeulen, director Healthcare Design bij VK Architects & Engineers over dit grootschalige complexe project en hoe de vastgoedgedachte mede kan bijdragen aan het welzijn.

CASE: De Nieuwe Ceder, Deinze (4,5 hectare)

Vakantiecentrum De Ceder, wordt ontwikkeld als woon- en zorgcentrum. Het project omvat ca. 40 levensloopbestendige assistentiewoningen en een zo’n 60 zorghotelkamers met bijbehorende zorgpermanentie. Geert Stroobant, directeur De Heide VZW – Coördinator Zorgdorpen VZW, informeert u over dit project.

HET DEBAT

Toekomst Zorg & Wonen

Vlaanderen vergrijst en bereikt in 2060 een vergrijzingspiek. Zijn we hier klaar voor? Hoe gaat het met de financiering? Is er nog toekomst voor WZC’s of volgen we het Nederlandse scenario met scheiding van wonen en zorg? Omdat zorgvragers andere verwachtingen hebben moet er anders gebouwd. Hoe gaat het met assistentiewoningen? Zijn levensloopbestendige woon- en zorgprojecten de toekomst?

Volop vragen voor de toekomst waarover we in gesprek gaan met:

  • Geert Stroobant, ‎directeur De Heide en coördinator Zorgdorpen
  • Dirk Dewolf, administrateur-generaal Agentschap Zorg & Gezondheid
  • Herwig Teugels, directeur Kenniscentrum WWZ
  • Prof. Dr. Jeroen Trybou, Universiteit Gent - senior advisor Probis Consulting
  • Peter Van Heukelom, CEO Care Property Invest

Wrap up & Netwerkdrink

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd als eerste op de hoogte.
Fill out my online form.

ORGANISATIE

Ingrid Baggerman
Ingrid Baggerman
Director Operations
Marieke Janssens
Marieke Janssens
Project Coordinator

Hoofdsponsor