#

Hét event over actuele trends & ontwikkelingen in residentieel vastgoed!

Wie ontmoet u?

Tijdens dit seminarie ontmoet u 70 publieke en private vastgoedbeslissers, waaronder bestuurders en beleidsmedewerkers van centrale en stedelijke overheden, beleggers, promotoren, financiers, beheerders, stedenbouwkundigen, planologen, (interieur)architecten, aannemers, makelaars en adviseurs.

Ingrid Baggerman

Terugblik editie 2017

De 4e editie Residentieel Vastgoed België stond onder kundige leiding van moderator Thomas de Jong (Cores Development) Met marktpartijen én overheden zijn de uitdagingen van de ontwikkeling van het residentieel vastgoed belicht met de tendensen en opportuniteiten op de markt.

We kijken terug op zeer een interessante en interactieve middag waar vanuit het Kabinet minister Joke Schauvliege het beleidsplan Ruimte Vlaanderen is toegelicht. Naast de ambitieuze en innovatieve projecten The Sax, Woonwal Kontich en Rinkkaai Gent, zijn actuele topics als duurzaamheid, PPS en kwalitatief verdichten aan bod gekomen.

Uit het afsluitende Steden debat bleek dat gemeenten meer dan ooit open staan voor dialoog en de ontwikkelaars als partner in het proces beschouwen.

Tot de volgende keer!

Naar terugblik

Highlights 2017:

  • Projecten: Rinkkaai Gent, Woonwal Kontich en The Sax (Rotterdam)
  • Witboek Beleidsplan Ruimte Vlaanderen
  • Dynamiek & investeringskansen
  • Risicobeheersing in PPS contracten
  • Steden aan het woord

Kontich krijgt eerste woonwal van België

De eerste 'woonwal' in België moet aangenaam wonen langs snelweg mogelijk maken. Het nieuwe woonconcept, een grote ingebouwde muur, voorkomt volgens projectontwikkelaar Extensa Group geluidshinder en fijnstof. Het concept moet het mogelijk maken om de schaarse ruimte in onze stedelijke gebieden efficiënter en slimmer te benutten.

Rinkkaai Gent: een nieuwe duurzame wijk

Het PPS-project Rinkkaai voorziet in een 300-tal nieuwe woningen, ruimte voor buurtwinkels en buurtondersteunende functies.

Internationaal Project | The Sax (Rotterdam)

De stad Rotterdam zet al jaren in op kwalitatieve verdichting van de binnenstad. Een van de verdichtingsstrategieën is grootschalige hoogbouwontwikkeling. Aan de Rijnhaven verrijzen twee woontorens van zo'n 70 en 150 meter hoog, die verbonden worden met een luchtbrug waarin een hotel is gevestigd. Een interessante casus!

Terugblik editie 2016

Residentieel vastgoed is een breed onderwerp, zeker te breed om het volledig te kunnen overlopen in één namiddag. Als rode draad voor deze 3e editie was gekozen voor “de aanpassing van onze steden aan de bevolkingsgroei”. Bekijk hier de terugblik op deze goedbezochte dag.

Organisatie

Ingrid Baggerman
Ingrid Baggerman
Director Operations
Marieke Janssens
Marieke Janssens
Project Coordinator

Mediapartners

VORMINGSUREN

#

#
Voor deze bijeenkomst geldt 1 opleidingsuur van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars en 3 RICS CPD vormingsuren.

ERKEND DIENSTVERLENER